Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Κάθειρξη οκτώ ετών στον ληστή με τη... χειραψία

Ο... ευγενικός ληστής αφού απειλούσε με ψεύτικο όπλο τους εργαζόμενους, έπαιρνε τη λεία του και έδινε χειραψία στα θύματά του.

Ποινή κάθειρξης οκτώ ετών και τριών μηνών επέβαλε το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης στον ληστή με τη... χειραψία που κατηγορείται για σειρά ληστειών σε καταστήματα ψιλικών και καφετέρειες της Θεσσαλονίκης και της Κατερίνης.

Σήμερα κάθισε στο εδώλιο για μία ληστεία που διέπραξε το 2019 στην Κατερίνη με λεία 300 ευρώ και τσιγάρα, ενώ εκκρεμεί η δίκη για τουλάχιστον έξι ληστείες στη Θεσσαλονίκη.

Ο... ευγενικός ληστής αφού απειλούσε με ψεύτικο όπλο τους εργαζόμενους, έπαιρνε τη λεία του και έδινε χειραψία στα θύματά του, ενώ σε μερικές περιπτώσεις άφηνε και σημείωμα, επικαλούμενος οικονομικά προβλήματα και ζητώντας συγγνώμη. Τους ίδιους λόγους για τις πράξεις του παρουσίασε και σήμερα στην απολογία του.

Μάλιστα, για την ληστεία της Κατερίνης είχε παραβιάσει ολιγοήμερη άδεια από τις φυλακές της Νιγρίτας, στις οποίες εξέτιε άλλη ποινή, με το δικαστήριο να τον κρίνει ένοχο για απόδραση κρατουμένου.

Για την ίδια ληστεία κατηγορούνται δύο άνδρες και δύο γυναίκες. Οι τρεις καταδικάστηκαν ως απλοί συνεργοί στη ληστεία και μία για υπόθαλψη εγκληματία. Τους επιβλήθηκαν κατά περίπτωση ποινές από 3 μήνες έως κάθειρξη 5 ετών και 4 μηνών, ενώ δύο από αυτούς θα εκτίσουν την ποινή τους στη φυλακή.