Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Καθείρξεις σε τέσσερα άτομα για σωματεμπορία 16χρονης

Η παθούσα ένα βράδυ έσπασε το παντζούρι του παραθύρου διέφυγε από το διαμέρισμα όπου ήταν έγκλειστη και απευθύνθηκε στην αστυνομία.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης καταδίκασε τέσσερα άτομα που κατηγορούνται ότι προωθούσαν στην πορνεία μια 16χρονη Βουλγάρα. Η κοπέλα κατάφερε να να διαφύγει από παράθυρο διαμερίσματος, όπου ήταν έγκλειστη, και να καταγγείλει την περιπέτεια της στην αστυνομία.

Οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για «σωματεμπορία κατά συναυτουργία» που τελέστηκε από τον Ιούνιο έως τον Μάιο 2015.

Το δικαστήριο επέβαλλε τις παρακάτω ποινές:

  • Κάθειρξη 15,5 ετών και χρηματική ποινή 70.000 ευρώ, σ΄ένα Βούλγαρο με το όνομα «Μπόικο» ο οποίος φέρεται ότι έφερε την παθούσα στην Ελλάδα και την παρέδωσε σε συγκατηγορούμενο του. Καταδικάστηκε ερήμην ενώ σε βάρος του εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης.
  • Κάθειρξη 12,5 ετών και χρηματική ποινή 60.000 ευρώ σ' έναν Αλβανό που διατηρούσε νυχτερινό κατάστημα μέσα στο οποίο κατηγορείται ότι εξέδιδε την 16χρονη, στο Αμύνταιο Φλώρινας. Δεν παρέστη στη δίκη και δικάστηκε δια πληρεξούσιου δικηγόρου. Η έφεση του δεν είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα.
  • Κάθειρξη 11 ετών και χρηματική ποινή 50.500 ευρώ σ' έναν Έλληνα επιχειρηματία ο οποίος κατακρατούσε και εξέδιδε την ανήλικη Βουλγάρα σε διαμέρισμα επί της οδού Χαλκιδικής. Η έφεση του είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα υπό τους όρους εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα και καταβολής χρηματικής εγγύησης 5000 ευρώ.
  • Κάθειρξη 6 ετών και 4 μηνών, και χρηματική ποινή 50.500 ευρώ σ' έναν πρώην υπάλληλο του δήμου Καλαμαριάς ο οποίος εκτελούσε χρέη φύλακα στο διαμέρισμα που κρατείτο η παθούσα. Του αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό ενώ η έφεση του είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινής.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο φυγόποινος Βούλγαρος υποσχέθηκε στην ανήλικη συμπατριώτισσα του ότι θα μεταβούν από τη Βουλγαρία στην Ιταλία, για εύρεση εργασίας. Τελικά την έφερε στην Ελλάδα όπου της αποκάλυψε ότι θα εκδίδεται έναντι αμοιβής. «Τον αγαπούσα, έλεγε ότι θα με παντρευετεί», κατέθεσε η ίδια στο δικαστήριο.

Αρχικά βρέθηκε σε νυχτερινό μπαρ του δεύτερου κατηγορούμενο, στο Αμύνταιο, και στη συνέχεια κατέληξε στο διαμέρισμα της Θεσσαλονίκης. Η παθούσα ένα βράδυ έσπασε το παντζούρι του παραθύρου και το έσκασε από το ανώγειο διαμέρισμα. Στο δρόμο της βρήκε μια γυναίκα αστυνομικό και της εξιστόρησε την περιπέτεια της. Σύμφωνα με τα λεγόμενα της οι προαγωγοί της ήθελαν να τη στείλουν στη Γερμανία.