Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Και εγένετο «Βόρεια Λέγκα», με έδρα τη Μενεμένη

Δεξί χέρι του Γιώργου Καρατζαφέρη, ο Χρήστος Ορφανίδης, επικεφαλής του νέου κόμματος με όνομα «Βόρεια Λέγκα», μίλησε στη Voria.gr.

«Βόρεια Λέγκα», λέγεται το νέο πολιτικό κόμμα, που ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη, με έδρα στη Μενεμένη και ανακοίνωσε σήμερα την ίδρυσή του. Επικεφαλής είναι ο κ. Χρήστος Ορφανίδης, ο οποίος για όσους δεν τον γνωρίζουν ήταν δεξί χέρι του Γιώργου Καρατζαφέρη, μέχρι που τα... έσπασαν και έτσι αποφάσισε να ιδρύσει το δικό του κόμμα.

«Ήμουν δεξί χέρι του Γιώργου Καρατζαφέρη, είναι ο μέντοράς μου, είμαι πιστό του αντίγραφο και έτσι, όταν με αποδόμησε ο ίδιος έκανα την επιλογή που είχε κάνει αυτός επί Καραμανλή, όταν τον έδιωξε λόγω 'Σαλώμης'. Είχα τρεις επιλογές. Να μείνω στον πάγκο, να πάω σε άλλο κόμμα ή να δημιουργήσω ένα νέο κόμμα. Επέλεξα την τρίτη, επειδή δε θέλω να εξαργυρώσω τίποτα και επειδή η χώρα διανύει περίοδο κατοχής, ιδιότυπης οικονομικής κατοχής. Η μόνη μας φιλοδοξία είναι να βοηθήσουμε τον τόπο, δηλαδή να βοηθήσουμε τα παιδιά μας, γιατί αυτά είναι ο τόπος», δήλωσε στη Voria.gr ο κ. Ορφανίδης.

Το κόμμα ιδρύθηκε στις 28 Φεβρουαρίου, με σφραγίδα του Αρείου Πάγου, όπως λέει ο κ. Ορφανίδης, έχει γραφεία στη Μενεμένη, στα οποία θα γίνει τελετή αγιασμού το Σάββατο 23 Μαρτίου, με την παρουσίαση και του ιδρυτικού καταστατικού των μελών. Σε δύο μήνες, όπως υπολογίζει θα είναι και δομικά έτοιμο στους περισσότερους νομούς και θα το απαρτίζουν και έμπειρα στελέχη στην οργάνωση κομμάτων.

Όσο για το όνομα, ο κ. Ορφανίδης τονίζει ότι «μπορεί να μοιάζει με αντιγραφή του κόμματος Σαλβίνι, αλλά εμείς είμαστε πιο σκληροί ευρωσκεπτικιστές. Όποιος προσπαθεί να προσδιοριστεί με όρους αριστεράς και δεξιάς σε περίοδο 'κατοχής' ξεγελάει τον εαυτό του. Μην προσπαθείτε να μας τοποθετήσετε σε τέτοιες διαχωριστικές γραμμές. Εμείς ενδιαφερόμαστε μόνο για τον τόπο κι ας γίνουμε και κακοί με τους πολίτες, που δε νιώθουν ντροπή για τη σημερινή κατάσταση και όσα γίνονται».

Στην ιδρυτική ανακοίνωση της «Βόρειας Λέγκας», αναφέρεται ότι «η πατρίδα μας, εδώ και τουλάχιστον δέκα χρόνια, στενάζει και λεηλατείται από τις γνωστές δυνάμεις του διεθνούς και εγχώριου κατεστημένου. Οι αμόρφωτες, αδαείς και επιπόλαιες κυβερνήσεις της, παρέλαβαν το 2009 την Ελλάδα με 250 δισ. ευρώ Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν, με δημόσιο χρέος 120% επί του ΑΕΠ μόνον, με υγιέστατες Τράπεζες, τόσο σε κεφαλαιακή επάρκεια, όσο και σε επισφαλείς απαιτήσεις (κόκκινα δάνεια), μόλις 5 δισ. ευρώ και σε ελληνικά χέρια. Σήμερα, δέκα χρόνια μετά, ζούμε την ολοκλήρωση του ελληνικού δράματος, με την εκχώρηση εθνικών εδαφών, της Μακεδονίας μας χτες, της Θράκης και του Καστελλορίζου μας αύριο. Η ίδρυση της Λέγκας του Βορρά έγινε από Έλληνες για τους Έλληνες που ήδη βιώνουν την ανείπωτη αυτή καταστροφή. Έγινε για να μπορέσουμε να προστατεύσουμε ό,τι μπορεί ακόμη να διασωθεί. Πιστεύουμε πως είμαστε η τελευταία Γενεά Αγωνιστών και πως δίνουμε αυτό τον έσχατο και δύσκολο αγώνα, όχι για οφίκια και θώκους υπονομευμένους από πριν, ούτε για τον 'πλούτον και την πολύχρυσον χλιδήν', αλλά για 'της ελαίης τον διδόμενον στέφανον'».