Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Η κονσερβοποιία Ωνάσης στο δίκτυο διανομής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ

Θα έχει τη δυνατότητα κάλυψης των αναγκών της παραγωγικής δραστηριότητας με τη χρήση φυσικού αερίου, που ανέρχονται σε 230.000 Nm3 ετησίως

Στο δίκτυο διανομής φυσικού αερίου της ΕΔΑ ΘΕΣΣ εντάσσεται η Κονσερβοποιία «ΩΝΑΣΗΣ Α.Ε.», μια από τις κορυφαίες ελληνικές εταιρείες του κλάδου με έντονη εξαγωγική δραστηριότητα και δυναμική παρουσία 43 ετών στην εγχώρια αγορά. Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα γραφεία της ΕΔΑ ΘΕΣΣ μεταξύ του Γενικού Διευθυντή της Εταιρείας, κ. Λ. Μπακούρα, του Διευθυντή Ανάπτυξης της Αγοράς Φυσικού Αερίου, κ. Μ. Στεργιόπουλου, του Προέδρου & Δ/ντος Συμβούλου, κ. Χ. Ωνάση και στελεχών της Εταιρείας.

Το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής της «ΩΝΑΣΗΣ Α.Ε.», που βρίσκεται στη ΒΙΠΕΘ Σίνδου, διοχετεύεται στο εξωτερικό, ενώ πρόκειται για την πιο σύγχρονη μονάδα κονσερβοποίησης στη Νότια Ευρώπη, με τεχνολογικά ανεπτυγμένο εξοπλισμό και καινοτόμες παραγωγικές μεθόδους. Με την ολοκλήρωση της σύνδεσης των εγκαταστάσεων στο δίκτυο διανομής, δίνεται η δυνατότητα κάλυψης των αναγκών της παραγωγικής δραστηριότητας με τη χρήση φυσικού αερίου, που ανέρχονται σε 230.000 Nm3 ετησίως.

Ο κ. Ωνάσης εξήρε το σημαντικό έργο που επιτελεί η ΕΔΑ ΘΕΣΣ, επεκτείνοντας το δίκτυό της στο σύνολο των περιοχών της Αδείας  για την ικανοποίηση των αναγκών όλο και περισσότερων καταναλωτών. Σύμφωνα με τον ίδιο, η σύνδεση της μονάδας με το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου θα επιφέρει οικονομικά οφέλη και θα προσφέρει ευελιξία στην επιχείρηση έναντι του ανταγωνισμού. Παράλληλα, θα ενισχύσει την εφαρμογή φιλικών για το περιβάλλον πρακτικών με απώτερο σκοπό την αειφόρο ανάπτυξη.



Κατά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο κ. Μπακούρας ανέφερε ότι στις περιοχές της Αδείας της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, εφαρμόζεται η χαμηλότερη τιμή διανομής φυσικού αερίου στην Ελλάδα, και από τις χαμηλότερες στην Ευρώπη. Συμπλήρωσε ότι το φυσικό αέριο αποτελεί μέσο οικονομικής ανάκαμψης και τόνωσης της ελληνικής βιομηχανίας, η οποία συνεισφέρει σημαντικά στη διαμόρφωση του ΑΕΠ. Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ, λειτουργώντας με ιδιωτικά κριτήρια, αναπτύσσει το δίκτυό της και στηρίζει τόσο τους πυλώνες της ελληνικής οικονομίας, όσο και την αναβάθμιση των τοπικών κοινωνιών.