Skip to main content

Και στο πειθαρχικό του σωματείου ταξί ο οδηγός για τον ξυλοδαρμό του νεαρού

Ο οδηγός του ταξί που φέρεται να επιτέθηκε σε νεαρό στην Καλαμαριά παραπέμπεται στο πειθαρχικό συμβούλιο - Οι ποινές που προβλέπονται.

Στο πειθαρχικό συμβούλιο και του σωματείου Ταξί της Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκε ο οδηγός που φέρεται να επιτέθηκε και ξυλοκόπησε νεαρό στην Καλαμαριά το βράδυ της Τετάρτης.

Εκεί, ο οδηγός θα κληθεί να κατεθέσει και τη δική του θέση για το περιστατικό ώστε να κριθεί έαν είναι πειθαρχικά ελεγκτέος ή όχι. Η απολογία του αναμένεται να πραγματοποιηθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Σε περίπτωση που κριθεί ο οδηγός πειθαρχικά ελεγκτέος, προβλέπεται χρηματικό πρόστιμο αλλά και, έαν είναι υπότροπος, αναστολή της άδειας εξασκήσεως επαγγέλματος.

Υπενθυμίζεται ότι ο οδηγός τιμωρήθηκε από την εταιρεία Taxiway όπου εργάζεται η οποία τον έθεσε εκτός μεταφορικού έργου για δύο μήνες.

Σχολιάζοντας στη Voria.gr το περιστατικό ο πρόεδρος του σωματείου Ιδιοκτητών Επιβατηγών Αυτοκινήτων ταξί Θεσσαλονίκης «Ο Ερμής» Κλήμης Λεοντιάδης σημείωσε ότι «σε κάθε περίπτωση καταδικάζουμε το περιστατικό, θα ακούσουμε όμως στο πειθαρχικό και την άποψη του οδηγού και αναλόγως θα πράξουμε. Το πειθαρχικό θα είναι αυτό που θα κρίνει, ανάλογα με την καταγγελία. Έμεις από την πλευρά μας καλούμε το επιβατικό κοινό να γνωστοποιεί τα περιστατικά στο σωματείο για να έρχονται όλα στο φως της δημοσιότητας και οι υπαίτιοι να τιμωρούνται».