Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΚΕΝΤΡΟ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΣΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΔΙΑΒΑΛΚΑΝΙΚΟ

Το μοναδικό ιδιωτικό νοσοκομείο στη Βόρεια Ελλάδα, που πρωτοπορεί στον τομέα για τη διάγνωση και θεραπεία της Σκλήρυνσης κατά πλάκας

Το Ιατρικό Διαβαλκανικό είναι το μοναδικό ιδιωτικό νοσοκομείο στη Βόρεια Ελλάδα, που πρωτοπορεί στον τομέα για τη διάγνωση και θεραπεία της Σκλήρυνσης κατά πλάκας και των συναφών απομυελινωτικών νόσων, με τη λειτουργία του εξειδικευμένου Κέντρου Πολλαπλής Σκλήρυνσης, ενταγμένου στο Νευρολογικό Τμήμα του νοσοκομείου, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Διαβαλκανικό.

Όπως επισημαίνεται στην ενημέρωση, με επικεφαλής τον Καθηγητή Νευρολογίας Ιωάννη Μυλωνά και την έμπειρη ομάδα των Νευρολόγων Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου, Γεωργίου Μπαλαμούτσου, Γεωργίου Βασιλειάδη και Ευάγγελου Μαμαλούκα, δημιουργούνται πλέον οι καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις για την αντιμετώπιση της νόσου, σε πλήρως οργανωμένο Κέντρο.

Το Κέντρο, σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στη διάγνωση και διαφορική διάγνωση των απομυελινωτικών παθήσεων, στην παρακολούθηση της εξέλιξης της νόσου, στην αντιμετώπιση καταστάσεων που συνδέονται με τη φαρμακευτική θεραπεία, για την εξατομικευμένη προσέγγιση κάθε ασθενούς. Απευθύνεται σε μεγάλο εύρος ασθενών, για όλες τις μορφές της νόσου από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό και συνεργάζεται με κάθε Νευρολόγο – συνεργάτη του νοσοκομείου.

Τους θεραπευτικούς στόχους ενισχύει η διεπιστημονική συνεργασία και με άλλες ιατρικές ειδικότητες: Ακτινολόγο, εξειδικευμένο Νευροακτινολόγο, ειδικό Νευροψυχολόγο,  Φυσικοθεραπευτή, εξειδικευμένη Νοσηλεύτρια (MS nurse).

Σημαντική, σύμφωνα με το Διαβαλκανικό, είναι η συνδρομή του υπερσύγχρονου διαγνωστικού εξοπλισμού (υψηλής ευκρίνειας Μαγνητικός Τομογράφος 3Tesla) και άλλων υποδομών (πισίνα, φυσικοθεραπευτήριο) καθώς η δυνατότητα απρόσκοπτης πρόσβασης και διευκόλυνσης των ασθενών με σωματική αναπηρία σε κάθε τμήμα της Κλινικής.

Τέλος, στο πλαίσιο των λειτουργιών του Κέντρου, δημιουργούνται οι δομές προκειμένου να αντιμετωπισθεί και η Παιδική Σκλήρυνση κατά Πλάκας σε συνεργασία με την Παιδιατρική Κλινική του νοσοκομείου και με την στήριξη ειδικού Παιδονευρολόγου με μεγάλη εμπειρία στη διάγνωση και αντιμετώπιση απομυελινωτικών παθήσεων  της παιδικής ηλικίας.

Το Κέντρο Πολλαπλής Σκλήρυνσης, λειτουργεί στο χώρο των Εξωτερικών Ιατρείων του Ιατρικού Διαβαλκανικού, καθημερινά 10:00-12:00. Για ραντεβού, στα τηλέφωνα 2310 400 464 & 463.  
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ