Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Κεριά με τον αριθμό 353.000 στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ποντίων

Η νεολαία της ΠΟΕ πραγματοποιεί ολυνυχτία απόψε, παραμονή της ημέρας μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, τιμώντας τα θύματα.

Τον αριθμό 353.000, όσες και οι ψυχές των Ελλήνων του Πόντου που χάθηκαν κατά τους τουρκικούς διωγμούς, έγραψαν με κεράκια οι νέοι της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος στην Αριστοτέλους.

Η νεολαία της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας πραγματοποιεί ολυνυχτία απόψε, παραμονή της ημέρας μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, τιμώντας με τη σειρά της τα θύματα της τουρκικής θηριωδίας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που γίνονται σε όλη την Ελλάδα.

Τα νεαρά μέλη των ποντιακών σωματείων - μελών της ΠΟΕ λίγο μετά τα μεσάνηχτα έκαναν πορεία προς το λιμάνια και επιχείρησαν να αφήσουν ελεύθερα στον ουρανό φαναράκια με τα ονόματα των θυμάτων της Γενοκτονίας, ωστόσο οι καιρικές συνθήκες δεν το επέτρεψαν και η βροχή που ξεκίνησε να πέφτει ματαίωσε το κομμάτι αυτό της εκδήλωσης.

Οι εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη θα κορυφωθούν την Πέμπτη, ανήμερα της ημέρας μνήμης που καθιερώθηκε για τις 19 Μαΐου από την ελληνική Βουλή, με την καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων το πρωί και την κεντρική εκδήλωση το απόγευμα στην Αγίας Σοφίας.