Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Και δεύτερη οβίδα βρέθηκε στο οικόπεδο επί της Λέοντος Σοφού (φωτο)

Η οβίδα εντοπίστηκε στο ίδιο εργοτάξιο που είχε βρεθεί και χθες το μεσημέρι επί της οδού Λέοντος Σοφού - Ισχυρές δυνάμεις στο σημείο.

Νέα κινητοποίηση των αστυνομικών αρχών προκάλεσε ο εντοπισμός δεύτερου πολεμικού υλικού, και συγκεκριμένας μιας ακόμη οβίδας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε - Θεσσαλονίκη: Έσκαβαν οικόπεδο στο κέντρο και βρήκαν οβίδα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου (φωτο)

Η οβίδα εντοπίστηκε και πάλι στο ίδιο εργοτάξιο που είχε βρεθεί και χθες το μεσημέρι επί της οδού Λέοντος Σοφού.

Υπενθυμίζεται ότι μετά από επιτόπια εξέταση χθες το μεσημέρι το αντικείμενο προσδιορίστηκε ως οξειδωμένη οβίδα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Η οβίδα είχε μήκος 30 εκατοστά, ήταν οξειδωμένη και παρέμενε ενεργή.

 

 

Δυνάμεις της Αστυνομίας έχουν αποκλείσει από το πρωί τον δρόμο. Στο εργοτάξιο βρίσκεται κλιμάκιο του ΤΕΕΜ και αναμένεται και ο Στρατός για να την απομακρύνει.

Σημειώνεται ότι στο συγκεκριμένο οικόπεδο επί της οδού Λέοντος Σοφού θα ανεγερθεί πολυώροφο ξενοδοχείο. Στη διάρκεια των εκσκαφών που γίνονται παρουσία και αρχαιολόγου από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης, έχουν βρεθεί τμήματα υπογείων παλαιότερων κατασκευών, του 20ου αιώνα, τα οποία δεν έχουν αρχαιολογική αξία και ως εκ τούτου κατεδαφίστηκαν. 

 

Δείτε ακόμα - Θεσσαλονίκη: Στο Γ' Σώμα Στρατού η οβίδα που βρέθηκε - Θα εξουδετερωθεί στην Άσσηρο (φωτο)