Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Κινητή μονάδα εμβολιασμού στη Νέα Παραλία - Το ωράριο λειτουργίας

Η κινητή μονάδα εμβολιασμού θα στηθεί στο ύψος του Μακεδονία Πάλλας και θα λειτουργεί από τις 10 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα.

Κινητή μονάδα εμβολιασμού θα στηθεί από την ερχόμενη Τρίτη 26 Οκτωβρίου στη Νέα Παραλία στη Θεσσαλονίκη, σε μία προσπάθεια να αυξηθούν τα ποσοστά εμβολιασμού.

Αυτό ανακοίνωσαν ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, μετά τη συνάντηση που είχαν στο δημαρχείο. Η μονάδα θα στηθεί στο ύψος του Μακεδονία Πάλλας, πίσω από το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, και θα λειτουργεί από τις 10 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα. Παράλληλα, ο κ. Ζαούτης ανακοίνωσε ότι άλλες δύο κινητές μονάδες θα διατεθούν στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες απομακρυσμένων περιοχών. «Πηγαίνει το εμβόλιο στον πολίτη και δεν χρειάζεται ο πολίτης να αναζητήσει το εμβόλιο», ανέφερε ο δήμαρχος και πρόσθεσε ότι σκέψη του δήμου είναι να αξιοποιήσει ένα γυάλινο περίπτερο ως μόνιμη εμβολιαστική δομή.

 

Και οι δύο τόνισαν την ανάγκη του εμβολιασμού ως μοναδικού όπλου ενάντια στην πανδημία, ενώ εξέφρασαν την ανησυχία τους για την αύξηση των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη και τη χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. «Το νούμερο 1 για να τελειώνουμε με την πανδημία είναι ο εμβολιασμός. Το εμβόλιο είναι αποτελεσματικό, δεν είναι νέο πλέον, έχουν εμβολιαστεί πάνω από 6 δισ. παγκοσμίως, και θεωρώ ότι είναι ο μόνος δρόμος που θα μπορούσαμε να ακολουθήσουμε για να τελειώνουμε με την πανδημία», δήλωσε ο κ. Ζαούτης. «Με ανησυχούν τα αυξημένα κρούσματα και κάνω έκκληση να συνεχίσουμε να τηρούμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα με μάσκες και προφυλάξεις. Η πόλη χρειάζεται την κανονικότητα και πρέπει να τηρούμε τα μέτρα και να εμβολιαστουμε», τόνισε από την πλευρά του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Σε ό,τι αφορά το εορταστικό τριήμερο στη Θεσσαλονίκη και τη στρατιωτική παρέλαση ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ ανέφερε ότι τα μέτρα έχουν ανακοινωθεί και περιλαμβάνουν μάσκες, αποστάσεις και να αποφυγή συνωστισμού.

Σε ό,τι αφορά την πίεση που υφίστανται τα νοσοκομεία της πόλης, ο κ. Ζαούτης ανέφερε πως «είναι δύσκολη η κατάσταση, όμως η πίεση δεν είναι ίδια και αυτό είναι αποτέλεσμα του εμβολιασμού. Υπάρχει διαθεσιμότητα σε κλίνες ΜΕΘ. Εάν είχαμε εμβολιαστεί σε μεγαλύτερο ποσοστό δεν θα κάναμε συζητήσεις για την παρέλαση», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για τα κρούσματα στα παιδιά και το σχέδιο για ανάπτυξη ειδικών παιδιατρικών μονάδων ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ ανέφερε: Είχε αναπτυχθεί ένα σχέδιο για τα παιδιατρικά νοσοκομεία και τις κλινικές  παίδων, επειδή παγκοσμίως είδαμε μια σημαντική αύξηση στα παιδιατρικά κρούσματα λόγω της μετάλλαξης Δέλτα και εξαιτίας του γεγονότος ότι τα παιδιά είναι ανεμβολίαστα ή δεν μπορούν να εμβολιαστούν αυτή τη στιγμή. Ήταν ένα σχέδιο για να μπορούμε να είμαστε έτοιμοι . Βλέπουμε μια αύξηση στον αριθμό κρουσμάτων στα παιδιά. Αποτελούν 25-30% των κρουσμάτων, αλλά ευτυχώς δεν έχουμε δει μεγάλη αύξηση σε νοσηλείες στα παιδιά και πολύ σοβαρά νοσήματα».