Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Κινητοποίηση εκπαιδευτικών για τις συγχωνεύσεις σχολείων

Οι εκπαιδευτικοί υποστηρίζουν ότι η απόφαση για τις συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην ομαλή εκπαιδευτική διαδικασία.

Να υποστηριχθεί προς το υπουργείο Παιδείας το αίτημα των εκπαιδευτικών προς τον περιφερειακό διευθυντή Κεντρικής Μακεδονίας για αναστολή ενός χρόνου της εφαρμογής της απόφασης της συγχώνευσης σχολικών μονάδων ζητούν οι Συνδικαλιστικές Ενώσεις Εκπαιδευτικών της Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Οι συνδικαλιστές είχαν συναντηθεί με τον περιφερειακό διευθυντή Θωμάς Μπαχαράκης, αιτιολογώντας το αίτημα της αναστολής, αφού όπως είπαν «οτιδήποτε άλλο είναι αντίθετο στην καλή λειτουργία των σχολείων και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητ(ρι)ών αλλά και παραβιάζει την ισχύουσα νομοθεσία για τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, πράγμα που ως εκπαιδευτικό κίνημα δεν θα επιτρέψουμε».

Οι εκπαιδευτικοί πρόκειται αύριο στις 14.30 να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση έξω από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας στη λεωφόρο Γεωργικής Σχολής ώστε να προωθηθεί από την πλευρά Μπαχαράκη το αίτημα αναστολής της υπουργικής απόφασης.