Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Κινητοποίηση για να αυξηθούν τα δρομολόγια ΟΑΣΘ στα Μετέωρα

Κάτοικοι και συλλογικότητες των Μετεώρων θα συγκεντρωθούν σήμερα στις 19:00 στην πλατεία Μετεώρων με αιτήματα που αφορούν τις αστικές συγκοινωνίες.

Κινητοποίηση για να αυξηθούν τα δρομολόγια και τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ στα Μετέωρα, στη δυτική Θεσσαλονίκη, θα πραγματοποιήσουν κάτοικοι και συλλογικότητες της περιοχής.

Συγκεκριμένα, θα συγκεντρωθούν σήμερα στις 19:00 στην πλατεία Μετεώρων με αιτήματα «την πύκνωση των δρομολογίων τις ώρες μεταφοράς μαθητών και εργαζομένων, ιδιαίτερα τις πρωινές ώρες, την ανανέωση του στόλου των λεωφορείων, τη σύνδεση των Μετεώρων με το υπόλοιπο δημοτικό διαμέρισμα του δήμου, τη μείωση της τιμής του εισιτηρίου για όλους, μαζί με δωρεάν εισιτήρια για τους μαθητές και τους σπουδαστές και συνθήκες εργασίας που θα ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων του ΟΑΣΘ».

«Πέρα από τα προβλήματα της ακρίβειας και της ανεργίας με τα οποία έρχεται αντιμέτωπη μια εργατική συνοικία όπως κι αυτή των Μετεώρων, οι κάτοικοί της έχουν να υπομένουν και το πρόβλημα με τα περιορισμένα δρομολόγια του ΟΑΣΘ. Τα παιδιά τα οποία φοιτούν στο Γυμνάσιο και το Λύκειο της περιοχής μας, είναι αναγκασμένα να περιμένουν καρτερικά το λεωφορείο με τις ώρες, ανεξαρτήτως καιρικών φαινομένων και συνθηκών, προκειμένου να φτάσουν στο σχολείο τους. Η απουσία συχνών δρομολογίων οδηγεί στο να συνωστίζονται στο λεωφορείο, ή και να μένουν εκτός. Το τελευταίο, έχει ως αποτέλεσμα να εκθέτονται σε κίνδυνο οι ζωές επιβατών και προσωπικού(οδηγών), τόσο λόγο των συνθηκών πανδημίας που βιώνει τα τελευταία χρόνια η κοινωνίας μας, όσο  και σε περίπτωση ατυχήματος – ελέω του συνωστισμού και της αδυναμίας πολλών επιβατών να στηριχθούν από κάπου. Συγχρόνως, αντιμέτωποι με τα παραπάνω έρχονται και οι εργαζόμενοι που επιθυμούν να πάνε στις δουλειές τους, αλλά και όλοι οι κάτοικοι, καθώς δεν υφίσταται δρομολόγιο το οποίο να συνδέει ούτε καν τα Μετέωρα με την Πολίχνη. Ας μην γελιόμαστε! Όλα αυτά, συμβαίνουν λόγω της χρόνιας και στοχευμένης απαξίωσης του ΟΑΣΘ από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις, ώστε να δοθούν βορά στα νύχια των ιδιωτών, γεγονός που θα συντελέσει στην περαιτέρω απαξίωση του οργανισμού, στην αυξημένη τιμή του εισιτηρίου, αλλά και σε επιπλέον ακατάλληλες συνθήκες για τους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση που υπογράφουν το σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων νομού Θεσσαλονίκης, το σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Θεσσαλονίκης «Η Ενότητα», ο Σύλλογος Γυναικών Πολίχνης, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 4ου Γυμνασίου Πολίχνης και η Ένωση Πολιτών Μετέωρα Πολίχνης.