Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Κινητοποίηση στο ΑΠΘ για την υπόθεση βιασμού της 24χρονης

Δύο συγκεντρώσεις είναι προγραμματισμένες για σήμερα Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη - Στις 10:30 στο ΥΜΑΘ και στις 12:00 στο ΑΠΘ.

Κινητοποίηση-δράση για την υπόθεση του βιασμού της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη προχωρούν σήμερα Δευτέρα η ομάδα γυναικών «Ειρήνη Γκίνη».

Το κάλεσμα έχει οριστεί για τις 12:00 στα γρασίδια της Φιλοσοφικής στο ΑΠΘ. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «χτίζουμε πραγματική ασπίδα προστασίας για κάθε γυναίκα, δυναμώνοντας την συλλογική πάλη μέσα στους φοιτητικούς συλλόγους, διεκδικώντας τις σύγχρονες ανάγκες μας στην εργασία, τη μόρφωση, τη ζωή, για μέτρα προστασίας των φοιτητριών, όλες τις προϋποθέσεις για να μπορεί να στέκεται στα πόδια της κάθε νέα γυναίκα και να αλλάξει μαχητικά τη ζωή της. Εκεί μπορεί καθενάς και καθεμία να χτίζει το θάρρος και την αντοχή να σταθεί απέναντι σε τέτοια φαινόμενα, να τα αποκρούσει, αναπτύσσεται η συλλογικότητα, η αλληλεγγύη και όχι στην επιλεκτική και βολική “ευαισθησία” των διαφόρων influencers για περιστατικά κακοποίησης γυναικών».

Παράλληλα, συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν στις 10:30 μπροστά από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης μέλη του Σωματείου Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης, που ζητούν δωρεάν παροχή self test σε κάθε εργαζόμενο στα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης και κέντρων ξένων γλωσσών.

«Η κατάσταση για εμάς τους εκπαιδευτικούς της ιδιωτικής εκπαίδευσης δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετική. Με την νέα ημερολογιακή χρονιά και το άνοιγμα των σχολείων, οι εργαζόμενοι σε Φροντιστήρια Μ.Ε. και Κέντρα Ξένων Γλωσσών, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, είμαστε υποχρεωμένοι να πραγματοποιούμε 2 test εβδομαδιαίως (3 την πρώτη εβδομάδα ανοίγματος) με δικά μας έξοδα (!). Οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί ήταν υποχρεωμένοι να τα πληρώνουν από την αρχή της σχολικής χρονιάς και τώρα στην πελατεία των ημέτερων (ιδιωτικές κλινικές, πάροχοι self test κτλ) προστίθενται και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.