Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Κοινό μήνυμα Χρυσοχοΐδη-Ζέρβα κατά της εγκληματικότητας

Ο υπουργός έκανε λόγο για μια εμβληματική πρωτοβουλία με τον δήμο, την ίδρυση του Ενιαίου Κέντρου, έδρα του οποίου είναι η οδός Μοναστηρίου.

Μήνυμα ότι θα αποκατασταθεί το αίσθημα ασφάλειας στη Θεσσαλονίκη και στους πολίτες της έστειλαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας στα εγκαίνια του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου ΕΛΑΣ- Δημοτικής Αστυνομίας.

«Η Θεσσαλονίκη είναι το στρατηγείο, ο δήμαρχος είναι ο στρατηγός της πόλης και γύρω του συγκεντρώνονται όλες οι δυνάμεις για να κάνουν την πόλη κάθε μέρα όλο και καλύτερη, τους πολίτες όλο και περισσότερο ικανοποιημένους και τη Θεσσαλονίκη πιο ασφαλή. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τον δήμο Θεσσαλονίκης για να καταστήσουμε την Θεσσαλονίκη και τους πολίτες της ασφαλείς. Να αποκαταστήσουμε το αίσθημα ασφάλειας, να καταπολεμήσουμε όλες τις εγκληματογόνες δράσεις, από το παρεμπόριο και τα ναρκωτικά, τις κλοπές και τις διαρρήξεις μέχρι και την ανομία και την αταξία ώστε οι πολίτες να χαίρονται την πόλη τους και να κυκλοφορούν άφοβα και ελεύθερα και να αισθάνονται ότι κυκλοφορούν σε μια δημοκρατική Πολιτεία», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσοχοΐδης.



Ο υπουργός έκανε λόγο για μια εμβληματική πρωτοβουλία με τον δήμο, την ίδρυση του Ενιαίου Κέντρου, έδρα του οποίου είναι η οδός Μοναστηρίου, ένα σημείο, όπως είπε, εξαιρετικά δύσκολο από πλευράς εγκληματικότητας.

«Αποτελεί δέσμευση μας η υπόθεση της ασφάλειας, να γίνει υπόθεση της κάθε πόλης και να γίνει κτήμα του κάθε πολίτη. Το δικαιούται ο Έλληνας πολίτης, ο Θεσσαλονικιός γιατί αυτή την περίοδο με την δοκιμασία που περνάμε η ασφάλεια αποτελεί ένα ύψιστο αγαθό» τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης, δίνοντας στον δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα και στους συνεργάτες του συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία.



Από την πλευρά του ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας περιέγραψε το πόσο γρήγορα κινήθηκαν οι διαδικασίες για τη δημιουργία του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου ΕΛΑΣ Δημοτικής Αστυνομίας. Όπως είπε ο κ. Ζέρβας το Κέντρο όχι μόνο επιχειρεί αλλά έχει και αποτελέσματα και αναφέρθηκε στην περίπτωση εντοπισμού ενός παιδιού που είχε χαθεί στη Θεσσαλονίκη. 

«Για τη δική μας τη διοίκηση το θέμα της ασφάλειας, της ευταξίας είναι ψηλά στους στόχους μας. Πιστεύω πως αν μια πόλη δεν είναι ασφαλής, δεν μπορεί να πετύχει κανένας από τους στόχους της. Ακόμα και το ύψιστο αγαθό της Υγείας που αυτές τις μέρες όλοι επιζητούμε, χωρίς ασφάλεια δεν έχει την ίδια αξία. Άρα αυτό κάνουμε σήμερα, αυτό κάνουμε τους τελευταίους 8 μήνες, σε μια εξαιρετική συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία» σημείωσε ο κ. Ζέρβας, κάνοντας λόγο για ένα εξαιρετικό Κέντρο. Ο δήμαρχος εξέφρασε την βεβαιότητά του ότι τα αποτελέσματα από αυτή τη συνεργασία θα φανούν πολύ σύντομα και έδωσε συγχαρητήρια σε όλους τους συνεργάτες του που δούλεψαν και έφεραν σε πέρας αυτό το εγχείρημα.



Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ ΕΛΑΣ και δήμου Θεσσαλονίκης από τον υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα παρουσία του Επιθεωρητή Β. Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντίνου Σκούμα, του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Θεσσαλονίκης Λάζαρου Μαυρόπουλου, του εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου για θέματα Δημοτικής Αστυνομίας Δημήτρη Δαγκλή και του Γενικού Γραμματέα του δήμου Ευθύμη Φωτόπουλου.



Στη συνέχεια παρουσιάστηκε στον υπουργό το πως λειτουργεί το Κέντρο από τους επικεφαλής της ΕΛΑΣ και τον προϊστάμενο της Δημοτικής Αστυνομίας Πέτρο Παπαφίλη. Έγινε μάλιστα σε πραγματικό χρόνο σύνδεση με τις ομάδες αστυνόμευσης που βρίσκοταν στο παραλιακό μέτωπο. 

Παρόντες στα εγκαίνια ήταν και ο Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. και Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Χαράλαμπος Αηδονόπουλος και ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Ν. Θεσσαλονίκης Τάσος Σπηλιόπουλος.



Νωρίτερα ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοϊδης είχε επισκεφθεί τον κ. Ζέρβα στο δημαρχείο όπου και είχαν συνάντηση, στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκαν τα θέματα ασφάλειας της πόλης.