Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Κλινικά φροντιστήρια στο Συμπόσιο Παιδιατρικής Εταιρείας Β. Ελλάδος

Με τη συμμετοχή 78 σημαντικών καλεσμένων ομιλητών από όλη την Ελλάδα, το 50ο Συμπόσιο συγκέντρωσε το ενδιαφέρον του κοινού.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 50ο Συμπόσιο της Παιδιατρικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος, το οποίο πραγματοποιήθηκε 2-4 Ιουλίου 2021 στη Θεσσαλονίκη με υβριδική μορφή. Το Συμπόσιο ήταν επετειακό καθώς συμπλήρωσε 50 χρόνια διοργάνωσης.

Με τη συμμετοχή 78 σημαντικών καλεσμένων ομιλητών από όλη την Ελλάδα συγκέντρωσε το ενδιαφέρον του κοινού πού είτε παρακολούθησε από τις αίθουσες του Συμποσίου είτε διαδικτυακά. Συνολικά το Συμπόσιο είχε 1.648 εγγραφές, ενώ πάνω από 650 το παρακολουθούσαν ταυτόχρονα.

Τo επιστημονικό πρόγραμμα του Συμποσίου περιελάμβανε στρογγυλές τράπεζες, διαλέξεις, συνεδρίες και κλινικά φροντιστήρια από εξαίρετους και καταξιωμένους ομιλητές, πάνω σε θέματα που απασχολούν τον Έλληνα Παιδίατρο καθημερινά.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιασε η Ημερίδα για το Κοινό “Ασφαλής πλοήγηση στο Διαδίκτυο - Υπεργονεϊκότητα”, η οποία μεταδόθηκε ζωντανά και από τα social media της Π.Ε.Β.Ε. και το παρακολούθησαν πάνω από 800 άτομα.

Φέτος για πρώτη φορά το Συμπόσιο είχε Πανελλήνια Συμμετοχή και δέχθηκε περιλήψεις εργασιών. Υποβλήθηκαν 110 περιλήψεις εργασιών, από τις οποίες οι 32 παρουσιά στηκαν ως προφορικές ανακοινώσεις και οι 78 ως αναρτημένες ανακοινώσεις e-posters.

Από την Παιδιατρική Εταιρεια Βορείου Ελλάδος απονεμήθηκαν τα παρακάτω βραβεία:

Το Βραβείο «Χρίστος Κασίμος»

Το Βραβείο Νέου Ερευνητή: Έπαθλο

Δοθηκαν επίσης βραβεία στην καλύτερη προφορική ανακοίνωση, στη καλύτερη αναρτημένη εργασία (e-poster) και στην καλύτερη παρουσίαση περιστατικού που υποβληθηκε από Παιδιατρικές, παιδοχειρουργικές και παιδοψυχιατρικές Κλινικές των Νοσοκομείων Θεσσαλονίκης.

Τέλος, αναπτύχθηκαν και πολλές δορυφορικές διαλέξεις με χορηγούς εταιρείες σχετικές με τα εμβόλια, που παραμένουν πάντα ένα επίκαιρο θέμα.