Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Κλειστοί δρόμοι την Κυριακή το πρωί λόγω κωδωνοφόρων

Περισσότεροι από 1.500 κωδωνοφόροι θα πάρουν μέρος στην πομπή της Κυριακής - Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί στο κέντρο της πόλης

Περισσότεροι από 1.500 κωδωνοφόροι θα πάρουν μέρος στην πομπή που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου, με αφετηρία τον Λευκό Πύργο και κατάληξη την πρώτη προβλήτα του λιμανιού.

Στην παρέλαση, με την οποία πέφτει η αυλαία του 5ου Ευρωπαϊκού Φεστιβάλ Κωδωνοφορίας «Bell Roads», θα συμμετέχουν περισσότερες από 30 ομάδες κωδωνοφόρων από την Ελλάδα και την Ευρώπη.

 

Λόγω των εκδηλώσεων,  η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά τις ώρες 11.00΄ έως 16:00΄ στο κέντρο της πόλης, στην παραλία της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στη Λεωφόρο Νίκης.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων:

Θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο τμήμα της Λεωφόρου Νίκης, από τη συμβολή της με την οδό Ίωνος Δραγούμη έως το ύψος του Λευκού Πύργου, στο τμήμα της οδού Ναυάρχου Κουντουριώτου από τη συμβολή της με την οδό Σαλαμίνος έως τη συμβολή της με την οδό Ίωνος Δραγούμη, καθώς επίσης και στο τμήμα της οδού Καρατάσου, από τη συμβολή της με την οδό 26ης Οκτωβρίου (Κόμβος Δικαστηρίων) έως τη συμβολή της με την οδό Σαλαμίνος.

Συνέπεια των ανωτέρω θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στα τμήματα των καθέτων οδών που συμβάλλουν στην αποκλεισμένη ζώνη διεξαγωγής του φεστιβάλ. Η κυκλοφορία των οχημάτων στα ανωτέρω οδικά τμήματα θα διεξάγεται μόνο για την εξυπηρέτηση των παρόδιων ιδιοκτησιών, επιχειρήσεων, κτλ.

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω των οδών 26ης Οκτωβρίου, Μοναστηρίου, Εγνατία και τους λοιπούς δρόμους του κέντρου της Θεσ/νίκης.

Από την Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας.

Για τις παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχει εκδοθεί σχετική Απόφαση από την Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης.

Η τροχαία απευθύνει έκκληση στους οδηγούς να καταβάλλουν ιδιαίτερη προσοχή, να συμμορφώνονται με τις πινακίδες σήμανσης και τις υποδείξεις των τροχονόμων.