Παρασκευή 23 Απριλίου 2021
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΚΛΕΙΣΤΟ ΑΠΟ 1Η ΜΑΡΤΙΟΥ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ TOURIST HOTEL (ΦΩΤΟ)

Κλείνει οριστικά το Tourist Hotel ένα από τα παλαιότερα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης στη συμβολή των οδών Κομνηνών και Μητροπόλεως.

Κατεβάζει ρολά αύριο, 1η Μαρτίου 2020 το ξενοδοχείο Tourist στο διατηρητέο κτήριο στη συμβολή των οδών Κομνηνών και Μητροπόλεως 21 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Οι τίτλοι τέλους για το Tourist Hotel που εδώ και δεκαετίες λειτουργούσε από την οικογένεια Μπουτσιούκη μπαίνουν λίγο καιρό μετά το ναυάγιο πώλησης της επιχείρησης σε Βούλγαρο επιχειρηματία.

Για την παύση λειτουργίας του Tourist Hotel ενημερώνονται οι ενδιαφερόμενοι που καλούν στο ξενοδοχείο για κρατήσεις το επόμενο διάστημα, ενώ έχουν σταματήσει οι ηλεκτρονικές κρατήσεις στη σελίδα του Tourist και τις διάφορες πλατφόρμες. Παράλληλα, οι κρατήσεις, που είχαν ήδη γίνει στο ξενοδοχείο για το επόμενο διάστημα έχουν κατευθυνθεί σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης σε άλλα ξενοδοχεία της πόλης.

Το Tourist Hotel στεγαζόταν επί σειρά ετών σε διατηρητέο κτίριο, χτισμένο το 1925, από τα πιο ιστορικά της πόλης. Το ξενοδοχείο δυναμικότητας 35 δωματίων, είχε ανακαινιστεί πλήρως το 2003 και αρχές του 2010 έγινε ριζική ανακαίνιση σε τέσσερα δωμάτια σε Superior Δίκλινα.

Η ενασχόλησή της οικογένειας Μπουτσιούκη με τον ξενοδοχειακό κλάδο πάει πολλά χρόνια πίσω, σχεδόν έναν αιώνα όταν ο ξενοδοχοϋπάλληλος Δημήτρης Μπουτσιούκης μίσθωσε το κτήριο στη συμβολή των οδών Κομνηνών και Μητροπόλεως. Από τον παππού πέρασε στον γιο και την κόρη του και έφθασε μέχρι σήμερα στα εγγόνια του, Βασίλη και Δημήτρη Μαργαριτόπουλο. Όλα αυτά τα χρόνια διατήρησε το ύφος και το στιλ της άλλοτε ρομαντικής εποχής με ένα ιδιαίτερο στιλ διακόσμησης, κομψό και αριστοκρατικό, με έπιπλα αντίκες και ρετρό αντικείμενα.

Τα τελευταία χρόνια ήταν κοινό μυστικό στην ξενοδοχειακή αγορά της Θεσσαλονίκης οι στενές συζητήσεις των ιδιοκτητών με Βούλγαρο επιχειρηματία. Μάλιστα, είχε κυκλοφορήσει η είδηση ότι η συμφωνία είχε κλείσει, κάτι που είχαν διαψεύσει επανειλημμένως οι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου.

 

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ