Skip to main content

Βάφτηκε κόκκινος από ρύπανση ο χείμαρρος Δενδροποτάμου (φωτο)

Η μόλυνση προέρχεται πιθανότατα από κάποια βιοτεχνία, εργαστήριο χρωμάτων ή βαφείο υφασμάτων που διοχέτευσε τα απόβλητα στον χείμαρρο.

Γεμάτος από απόβλητα ήταν χθες Μεγάλη Πέμπτη ο Δενδροπόταμος στη δυτική Θεσσαλονίκη όπως διαπιστώθηκε μετά από το κόκκινο χρώμα που πήραν τα νερά.

Σύμφωνα με τον δήμο Αμπελοκήπων Μενεμένης η μόλυνση προέρχεται πιθανότατα από κάποια βιοτεχνία, εργαστήριο χρωμάτων ή βαφείο υφασμάτων που διοχέτευσε τα απόβλητα στο πλακοσκεπές τμήμα του χειμάρρου.

Ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης πήγε επί τόπου, είδε και φωτογράφισε τον «κόκκινο» χείμαρρο στο ασκεπές τμήμα του, 1000 μέτρα πριν την εκβολή στη θάλασσα. Ταυτόχρονα επικοινώνησε με την πολιτική προστασία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Σήμερα το πρωί ο Λάζαρος Κυρίζογλου πήγε και πάλι επί τόπου, μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος Κωνσταντίνο Γιουτίκα, αλλά το φαινόμενο δεν υπήρχε. Στη συνέχεια ο κ. Κυρίζογλου πραγματοποίησε έλεγχο σε όλο το πλακωσκεπές τμήμα του χειμάρρου που βρίσκεται στα διοικητικά όρια του δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης και διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει κάποια εγκατεστημένη επιχείρηση ή λειτουργία η οποία θα μπορούσε να προκαλέσει τη συγκεκριμένη ρύπανση.

Σύμφωνα με τον δήμο Αμπελοκήπων Μενεμένης θα πρέπει να ελεγχθεί το πλακωσκεπές τμήμα του χειμάρρου που βρίσκεται μετά την οδό 28ης Οκτωβρίου δηλαδή προς την πλευρά του δήμου Παύλου Μελά και Νεάπολης Συκεών, προκειμένου να εντοπισθεί ο ρυπαντής ή οι ρυπαντές.