Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Κομμάτι του Κλεάνθης Βικελίδης για πάντα ο Άλκης Καμπανός (φωτό+vid)

Η θύρα των επισήμων του γηπέδου του Άρη μετονομάστηκε σε «Άλκης Καμπανός» σε τελετή πριν τον αγώνα των κιτρινόμαυρων με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Κομμάτι του γηπέδου Κλεάνθης Βικελίδης θα είναι για πάντα από εδώ και στο εξής ο 19χρονος φίλαθλος του Άρη Άλκης Καμπανός που έχασε τη ζωή του μετά από δολοφονική επίθεση που δέχθηκε από χούλιγκαν οπαδούς του ΠΑΟΚ αυτός και η παρέα του στη περιοχή της Χαριλάου, στη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε ακόμη: Θεσσαλονίκη: Ολοκληρώθηκε και συγκινεί το γκραφίτι στη μνήμη του Άλκη Καμπανού (φωτο+vid)

Σε μία σεμνή τελετή στο πλαίσιο του αγώνα Άρης-ΠΑΣ Γιάννινα για την 3η αγωνιστική των πλέι-οφ της Super League Interwetten η θύρα των επισήμων του γηπέδου του Άρη μετονομάστηκε επίσημα σε «Άλκης Καμπανός».

Το παρόν στην τελετή έδωσε η μητέρα του Άλκη Καμπανού όπως και συγγενείς του, ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Άρης Θεόδωρος Καρυπίδης, ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Βαγγέλης Παντζαρτζίδης, στελέχη της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ και ο υφυπουργός Εσωτερικών (αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας-Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης.

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Άρης, Βαγγέλης Παντζαρτζίδης, σημείωσε ότι η αλλαγή του ονόματος της θύρας των επισήμων είναι το λιγότερο που μπορεί να κάνουν οι κιτρινόμαυροι ενώ προανήγγειλε και άλλες δράσεις στη μνήμη του Άλκη.

Ο θείος του αδικοχαμένου φοιτητή υπογράμμισε ότι η οικογένεια εύχεται ο Άλκης να είναι το τελευταίο θύμα της οπαδικής βίας.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Εσωτερικών Σταύρος Καλαφάτης ανέφερε ότι η άγρια δολοφονία του Άλκη Καμπανού συντάραξε όλη την κοινωνία. «Στόχος είναι να μπει ένα τέλος, να προστατεύσουμε τον αθλητισμό και να πάμε στην επόμενη σελίδα. Η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός δίνουν μεγάλη σημασία στην αντιμετώπιση της οπαδικής βίας», είπε ο υφυπουργός.

Πριν την τελετή ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Άρης Θόδωρος Καρυπίδης και ο Σταύρος Καλαφάτης είχαν μια ολιγόλεπτη συζήτηση με τη μητέρα και την οικογένεια του Άλκη Καμπανού.

Σημειώνεται ότι σε όλους τους εντός έδρας αγώνες του Άρη οι φίλοι των κιτρινόμαυρων αναρτούν πανό στη μνήμη του Άλκη που αναγράφει: «Τα λόγια είναι περιττά... Άλκη καλό παράδεισο. Έφυγες άναδρα και άδικα. Η ψυχή σου οδηγός μας».