Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Κοντά στους μαθητές των σχολείων οι αστυνομικοί

Η ΓΑΔΘ στο πλαίσιο της δια βίου εκπαίδευσης του ένστολου και πολιτικού προσωπικού της, διοργανώνει και συμμετέχει σε ημερίδες ενημέρωσης

Μέσα από ημερίδες και διαλέξεις για το ένστολο και πολιτικό της προσωπικό η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης επιδιώκει να συμμετέχει ενεργά και άμεσα στα νέα δεδομένα, αναπροσαρμόζοντας, υιοθετώντας και τροποποιώντας στοιχεία που συνθέτουν το συνολικό της πρόσωπο.

Η ενημέρωση του προσωπικού της ήταν για θέματα αμιγώς κοινωνικά και επίκαιρα. Μέσα στο 2019 στο αμφιθέατρο του Αστυνομικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης και σε αίθουσες συγκεντρώσεων άλλων Υπηρεσιών και φορέων, πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές διαλέξεις.

Αυτές είχαν ως αντικείμενο τη διαφυλικότητα, την κακοποίηση ατόμων με αναπηρία – κακοποίηση ανηλίκων, την παραβατικότητα, τα ανθρώπινα δικαιώματα – δικαιώματα των παιδιών, τη διαχείριση του άγχους, τους κινδύνους του διαδικτύου και την ενδοοικογενειακή βία.

Προγραμματίστηκαν και υλοποιήθηκαν επίσης, ημερίδες με τη συμμετοχή κλάδων επαγγελματιών και εργαζομένων, οι οποίες αφορούσαν θέματα ασφάλειας και συνεργασίας με τις αστυνομικές αρχές.   

Κοντά στους μαθητές της Θεσσαλονίκης οι αστυνομικοί

Η δραστηριότητα προσέγγισης των πολιτών και ειδικότερα της ελπιδοφόρας νέας γενιάς, σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Θεσσαλονίκης, επεκτάθηκε και ενσαρκώθηκε σε μια σειρά ενημερωτικών δράσεων από αρμόδιο αξιωματικό σε μαθητές σχολείων του Νομού Θεσσαλονίκης, με αντικείμενο τον επαγγελματικό προσανατολισμό, όπου μέσα από την παρουσίαση της αποστολής της Ελληνικής Αστυνομίας  επιχειρήσαμε να αναδείξουμε το νέο, σύγχρονο πρόσωπό της.

Σύμφωνα με την ΓΑΔΘ, παρατηρήθηκε το έντονο ενδιαφέρον των μαθητών για το επάγγελμα του Αστυνομικού, ενώ στο πλαίσιο αυτών των συναντήσεων τα παιδιά ενημερώθηκαν ταυτόχρονα για θέματα ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής.

«Τρέφοντας λοιπόν την επιθυμία οι πολίτες να σταθούν αρωγοί στο απαιτητικό και πολυσύνθετο έργο μας και συνδυάζοντάς την με την εσωτερική ανάγκη της δια βίου εκπαίδευσης των αστυνομικών, σας διαβεβαιώνουμε ότι κατά το έτος 2020 θα αναπτυχθεί προς την ίδια κατεύθυνση μεγαλύτερης έντασης  δραστηριότητα, η οποία θα διευρυνθεί και θα καλύψει μεγάλο εύρος των εκφάνσεων της κοινωνικής ζωής».