Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Κόντρα Φιλοζωικής - αντιδημάρχου για το σπιτάκι του «Αρκουδέλη» (φωτο)

Απομακρύνθηκε το σπιτάκι του «Αρκουδέλη» - Ξέσπασε κόντρα μεταξύ της Φιλοζωικής Οργανώσης «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ» και του Σωκράτη Δημητριάδη

Κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ της Φιλοζωικής Οργανώσης Θεσσαλονίκης «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ» και του αντιδημάρχου Περιβάλλοντος και Πρασίνου Σωκράτη Δημητριάδη μετά την απόφαση για απομάκρυνση του ξύλινου σπιτιού του «Αρκουδέλη», ενός αδέσποτου σκύλου, από το κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Όπως υποστηρίζει η Φιλοζωική, ο δήμος Θεσσαλονίκης έκλεψε το σπιτάκι του Αρκουδέλη από το πάρκο του Λευκού Πύργου όπου βρισκόταν. Όπως σημειώνει στη Voria.gr το μέλος της Φιλοζωικής Οργάνωσης Θεσσαλονίκης «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ» Εύη Καλαϊτζίδου, «έσπασαν το λουκέτο και την αλυσίδα και το πήρανε χθες το πρωί. Πολύ αργότερα μάθαμε ότι το μετέφεραν στον Ζωολογικό κήπο, χωρίς να μας ενημερώσουν, παρότι το σπιτάκι ανήκει σε εμάς».

Το σπιτάκι, που είχε κατασκευαστεί με έξοδα της Φιλοζωικής, είχε τοποθετηθεί στο σημείο με άδεια από τον δήμο Θεσσαλονίκης την περασμένη χρονιά, ενώ είχε βοηθήσει και στη μεταφορά του.

Τα μέλη της Φιλοζωικής καταγγέλουν ότι ο αρμόδιος αντιδήμαρχος δεν απαντά στα τηλεφωνήματά τους, ενώ επιδιώκουν την επικοινωνία με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα για να του εκφράσουν τα παράπονά τους για τον κ. Δημητριάδη. «Ο δήμαρχος δεν θα το έκανε ποτέ αυτό με το σπιτάκι, έχει μία ηθική», σημειώνει στη Voria.gr η κ. Καλαϊτζίδου.

Σύμφωνα με τη Φιλοζωική το σκυλί είναι άρρωστο και ηλικιωμένο και λόγω της κακοκαιρίας η κατάστασή του επιδεινώνεται, ειδικά από το στιγμή που δεν υπάρχει το σπιτάκι.

Τι απαντά ο Σωκράτης Δημητριάδης - «Το σπιτάκι έγινε εστία βρομιάς και δυσωδίας»

Ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου Σωκράτης Δημητριάδης απαντά μέσω της Voria.gr ότι «ο δήμος Θεσσαλονίκης είχε τοποθετήσει πρώτος σπιτάκι για τον «Αρκουδέλη» αλλά επειδή θεωρήθηκε μικρό τοποθετήθηκε στη συνέχεια μεγαλύτερο με τη βοήθεια και τη συναίνεση του δήμου».

Όσον αφορά τη μεταφορά του, ο κ. Δημητριάδης απαντά ότι το σπιτάκι είχε γίνει «εστία βρομιάς και δυσωδίας». Όπως τονίζει, «εδώ και ένα χρόνο το σπιτάκι του Αρκουδέλη, είχε μετατραπεί σε αποθήκη στρωμάτων, κουβερτών και ρούχων από άστεγους της περιοχής, μαζί με τη νωπή τροφή που του δίνουν τα μέλη της Φιλοζωικής, και όχι της ξηράς που θα μπορούσε να δίνει ο δήμος Θεσσαλονίκης, συνθέτοντας ένα σκηνικό βρομιάς και δυσωδίας, σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της Θεσσαλονίκης».

Ο καθαρισμός του σπιτιού του σκύλου, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, είναι ευθύνη της Φιλοζωικής, αλλά αντ' αυτού «είναι ένα σημείο που αποφεύγει να πλησιάσει ο κόσμος από τη βρομιά».

Το σπιτάκι θα επιστραφεί στους ιδιοκτήτες του, αφού τους σταλεί σχετική ειδοποίηση, αναφέρει ο κ. Δημητριάδης.

Παράλληλα, ο αντιδήμαρχος εξαπολύει, μέσω ανάρτησής του στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, βέλη ενάντια της Φιλοζωικής, λέγοντας ότι «τα μέλη του εν λόγω φιλοζωικού, κάνουν τελευταία σχετικές αναρτήσεις, στις οποίες επιτίθενται σε συνεργάτες του δήμου αλλά και σε εμένα προσωπικά με πολύ απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς. Ο δήμος και εγώ προσωπικά οφείλω να διαφυλάσσω το κοινό καλό και όχι τα θέλω χωρίς υποχρεώσεις, αλλά μόνο με απαιτήσεις, κάποιων συμπολιτών μας». Παράλληλα προσθέτει ότι «φιλόζωοι είμαστε οι περισσότεροι, αλλά η ισορροπία σε όλα τα ζητήματα που μας ενδιαφέρουν είναι απαραίτητη, για να μπορούμε να σταθμίζουμε με σύνεση και ευθύνη τα δικά μας θέλω χωρίς να καταπατούν τα θέλω των υπόλοιπων συμπολιτών μας».

O κ. Δημητριάδης δημοσίευσε ακόμη φωτογραφίες για τον χώρο οπου βρισκόταν ο Αρκουδέλης: