Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις στο καρναβάλι του Σοχού

Οι εκδηλώσεις του σοχινού καρναβαλιού έχουν ξεκινήσει από τις 15 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθούν στις 2 Μαρτίου με την παρέλαση των Μέριου.

Ανοιχτή πρόσκληση σε επισκέπτες απευθύνουν για μια ακόμα χρονιά οι διοργανωτές του Μέριου, του περίφημου καρναβαλιού του Σοχού.

Οι εκδηλώσεις του καρναβαλιού βασίζονται στο μεράκι των Σοχινών, γυναικών και αντρών, που βάζουν την ψυχή τους για να δημιουργήσουν μια ατμόσφαιρα γιορτής και χαράς, για την υποδοχή της Άνοιξης.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν από τις 15 Φεβρουαρίου και θα κορυφωθούν στις 2 Μαρτίου, με γλέντι, χορό και τραγούδι, με ζουρνάδες αλλά και χάλκινα, στην «ΡΟΥΜΠΑ», στο «ΖΑΠΟΥΣ», στην παρωδία γάμου και στην μεγάλη παρέλαση των Μέριου, των κουδουνοφόρων την Καθαρά Δευτέρα.

ΟΙ επισκέπτες έχουν την ευκαιρία παράλληλα να βρεθούν στο τοπικό μουσειό Σοχού, που έγινε με προσφορά επιφανών Σοχινών και να μάθουν για τον Σοχό και τον τρόπο ζωής στο χωριό.

Φυσικά μια επίσκεψη στον Σοχό τις μέρες του καρναβαλιού δίνει την ευκαιρία σε όσους βρεθούν εκεί να γευτούν τα προιόντα της περιοχής, όπως τα περίφημα διαλεχτά κρέατα του Σοχού, το φημισμένο κασέρι ΠΡΟΙΚΑΣ με την απαράμιλλη γεύση, φρούτα απο τα χωράφια , μέλι βουνού και πολλά ακόμα.