Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Κορυφώνεται το απόγευμα με την παρέλαση υπερηφάνειας το 10ο Pride

Μετά την παρέλαση θα ακολουθήσει μεγάλη συναυλία με πλήθος καλλιτεχνών κάτω από τον φωταγωγημένο στα χρώματα του ουράνιου τόξου Λευκού Πύργου.

Κορυφώνεται με την παρέλαση υπερηφάνειας από τον Λευκό Πύργο σήμερα το απόγευμα το 10ο Thessaloniki Pride.

Η παρέλαση θα ξεκινήσει από τον Λευκό Πύργο στις 18:30 και θα καταλήξει στο ίδιο σημείο 2,5 ώρες αργότερα, στις 21:00.

Από τις 18:00 στο σημείο θα γίνουν οι χαιρετισμοί από τις συμμετέχουσες οργανώσεις, φορείς αλλά και από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκη, Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Έπειτα, θα ακολουθήσει η συναυλία κάτω από τον φωταγωγημένο στα χρώματα του ουράνιου τόξου Λευκού Πύργου, του πρώτου μνημείου στην Ελλάδα που φωταγωγήθηκε πριν από δέκα χρόνια στα χρώματα της διοργάνωσης.

Στη συναυλία το παρών θα δώσουν σημαντικοί καλλιτέχνες, όπως η Κατερίνα Στικούδη, οι House of Drama, οι Incognito, οι Delta αλλά και οι The Mode . Επίσης, θα γίνουν πολλά drug Show από τους Raw Bee Candles, Angel Seemen, Colopy Lala, Heelcat, Binboy, Fatality, Catina Bella και Mystique Von Rogue.

Το φετινό τραγούδι της διοργάνωσης έχουν αναλάβει σε στίχους και ερμηνεία το ντουέτο Ozirna, δύο παιδιά από την Ουκρανία με βάση τη Θεσσαλονίκη. Το τραγούδι έχει διπλό στόχο: αφενός την αποδοχή των ΛΟΑΤΚΙΑ+ αλλά αφετέρου αποτελεί και ένα ηχηρό μήνυμα για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία. 

Η διοργάνωση είχε σηκώσει αυλαία τη Δευτέρα 20 Ιουνίου.