Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΕ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΕΣ

Οι συνταξιούχοι καλούνται να κλείνουν τα αυτιά τους σε συνωμοσιολογικές θεωρίες και να εμπιστεύονται την επιστημονική κοινότητα.

Έκκληση πραγματοποιεί μέσω ανακοίνωσης η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Συνταξιουχικών Σωματείων προς τους συνταξιούχους της Θεσσαλονίκης να τηρούν τα μέτρα αυτοπροστασίας για τον κορωνοϊό.

Παράλληλα επισημαίνει πως οι συνταξιούχοι πρέπει να κλείνουν τα αυτιά τους σε συνωμοσιολογικές θεωρίες και να εμπιστεύονται την επιστημονική κοινότητα.

Ακόμα ασκείται σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για εμπορευματοποίηση του δημοσίου συστήματος Υγείας κάνοντας λόγο για «παζάρια με τους εμπόρους της υγείας, για να στηρίξει την κερδοφορία  των ιδιωτικών κλινικών».

Αναλυτικά:

Την ώρα που η πανδημία συνεχίζει την δολοφονική της πορεία, με τους νεκρούς να έχουν ξεπεράσει τις 16.000, τους διασωληνωμένους να αυξάνονται καθημερινά,  τα κρούσματα από μέρα σε μέρα να σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και τις κλίνες ΜΕΘ να εξαντλούνται πανελλαδικά.

Επίσης την ώρα που στην Θεσσαλονίκη δεν υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες εντατικής θεραπείας και γίνονται διακομιδές ασθενών σε νοσοκομεία άλλων νομών, η κυβέρνηση εξακολουθεί να αναμασά το χρεοκοπημένο πλέον ιδεολόγημα της «ατομικής ευθύνης» και προκλητικά να εμπαίζει το λαό, με τις δηλώσεις του υπουργού υγείας, ότι «παίρνονται όλα τα απαραίτητα μέρα για τη θωράκιση του Δημόσιου συστήματος Υγείας».

Με το «Νέο ΕΣΥ» που ετοιμάζει η κυβέρνηση, επιταχύνει την εμπορευματοποίηση και την υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας.  Αντί σήμερα να πραγματοποιήσει όλες τις αναγκαίες μόνιμες προσλήψεις υγειονομικού και λοιπού προσωπικού στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας, προχωράει σε παζάρια με τους εμπόρους της υγείας, για να στηρίξει την κερδοφορία  των ιδιωτικών κλινικών.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ