Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Κουπόνια για λαϊκές αγορές σε 878 πολύτεκνες οικογένειες

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τις Ομοσπονδίες των Λαϊκών Αγορών του νομού διαθέτει από 250 ευρώ σε κουπόνια στους πολύτεκνους.

Κουπόνια αξίας 250 ευρώ για αγορές από τις λαϊκές αγορές της Θεσσαλονίκης θα πάρει καθεμιά από τις 878 οικογένειες που πληρούν τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις του κοινωνικού προγράμματος για την οικονομική ενίσχυση της πολύτεκνης οικογένειας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Το μητρώο των ωφελούμενων του προγράμματος για φέτος εγκρίθηκε και τα περίπου 220.000 ευρώ σε κουπόνια θα μοιραστούν σε συνολικά 878 οικογένειες πολυτέκνων για την κάλυψη βιοτικών τους αναγκών με είδη που πωλούνται στις λαϊκές αγορές του νομού Θεσσαλονίκης.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα καταβάλλει το τελικό ποσό στην Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Θράκης στην Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Θράκης.

Οι πωλητές των λαϊκών αγορών, τα είδη των οποίων θα προμηθεύονται οι δικαιούχοι με τη χρήση των κουπονιών, θα εισπράξουν το ποσό που τους αναλογεί μέσω της Ομοσπονδίας στην οποία ανήκουν.

Οι 878 οικογένειες είναι μέλη των συλλόγων πολυτέκνων του νομού Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα του Συλλόγου Πολυτέκνων Γονέων Νομού Θεσσαλονίκης «Οι Άγιοι Πάντες», του Συλλόγου Πολυτέκνων Θεσσαλονίκης «Η Μέριμνα» και του Συλλόγου Πολυτέκνων Γονέων Νεάπολης και Περιχώρων «Ο Άγιος Γεώργιος».

Όπως τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Γιουτίκας, «τα κουπόνια για αγορές από τις λαϊκές του νομού Θεσσαλονίκης σε κατηγορίες ευπαθών πληθυσμιακών ομάδων έχουν καταστεί θεσμός της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Την πρώτη χρονιά του σημαντικού αυτού κοινωνικού προγράμματος είχαμε διαθέσει δωρεάν κουπόνια για τις μονογονεϊκές οικογένειες με απροστάτευτα τέκνα, πέρσι διαθέσαμε κουπόνια στην ευαίσθητη κοινωνική ομάδα των πολυτέκνων, όπως και φέτος. Πέρα από τη βοήθεια στους συνανθρώπους μας που την έχουν περισσότερο ανάγκη, ενισχύουμε και τους επαγγελματίες των λαϊκών αγορών του νομού Θεσσαλονίκης, από τα ανταποδοτικά τέλη των οποίων εξασφαλίζονται άλλωστε και τα κονδύλια για το κοινωνικό μας πρόγραμμα».

Φέτος υποβλήθηκαν συνολικά 891 αιτήσεις με τα σχετικά δικαιολογητικά κι από αυτές εγκρίθηκαν οι 878, που πληρούσαν τις προϋποθέσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν και το μητρώο δικαιούχων που καταρτίστηκε, οι αιτούντες έχουν τα εξής χαρακτηριστικά:

-Ο αριθμός των οικογενειών με τέσσερα τέκνα είναι 591.

-Ο αριθμός των οικογενειών με πέντε τέκνα είναι 144.

-Ο αριθμός των οικογενειών με έξι τέκνα είναι 81.

-Ο αριθμός των οικογενειών με επτά τέκνα και άνω είναι 62.