Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΚΡΑΤΟΥΣΑΝ ΟΜΗΡΟ ΚΑΙ ΧΤΥΠΟΥΣΑΝ 16ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΛΥΤΡΑ

Έπειτα από συνεργασία των αρχών με την Interpol, διαπιστώθηκε πως τρεις Πακιστανοί κρατούσαν ανήλικο σε χώρο στη Βόλβη για να πάρουν λύτρα.

Υπόθεση αρπαγής, εκβίασης και ληστείας σε βάρος ανήλικου αλλοδαπού εξιχνίασαν αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί, πακιστανικής καταγωγής, ηλικίας 27, 19 και 17 ετών για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της αρπαγής ανηλίκου, εκβίασης από κοινού, ληστείας και σωματικής Βλάβης από κοινού.

Ειδικότερα, διενεργήθηκε αυτεπάγγελτη προανάκριση, στο πλαίσιο διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας με την Interpol από την οποία προέκυψε ότι, στα μέσα του τρέχοντος μηνός ο 16χρονος, επίσης πακιστανικής καταγωγής, αφού εισήλθε παράνομα στην ελληνική επικράτεια, βρήκε προσωρινό κατάλυμα σε χώρο στην περιοχή του δήμου Βόλβης, όπου του προσφέρθηκε από τους 3 συλληφθέντες ομοεθνείς του, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι την ευάλωτη θέση του, τον κατακρατούσαν παρά τη θέλησή του και με τη χρήση σωματικής βίας απαιτούσαν από συγγενείς του την καταβολή χρηματικού ποσού προκειμένου να τον ελευθερώσουν.

Πρωινές ώρες χθες (22-09-2020), έπειτα από την καταβολή συμφωνηθέντος χρηματικού ποσού ύψους 1.000 περίπου ευρώ, ο 27χρονος επιβιβάστηκε με τον 16χρονο σε λεωφορείο με προορισμό την Θεσσαλονίκη και στο ύψος του Λαγκαδά εντοπίστηκε και συνελήφθη.

Ακολούθησε συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, κατά την οποία εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν σε αγροτική περιοχή του δήμου Βόλβης και οι έτεροι δράστες, ενώ από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι κατά την παράνομη κράτησή του, οι δράστες αφαίρεσαν από τον παθόντα χρηματικό ποσό που είχε στην κατοχή του. Επιπλέον αμφότεροι δεν διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα νόμιμης εισόδου και παραμονής στην χώρα.     

Οι συλληφθέντες με την σχετική δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους  θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

φωτογραφία αρχείου
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ