Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Κραυγή αγωνίας από τους φύλακες του Παπανικολάου

Οι φύλακες καταγγέλλουν δυσμενείς και επικίνδυνες συνθήκες εργασίας, ιδιαίτερα εν μέσω κορωνοϊού. Προειδοποιούν για κινητοποιήσεις.

Την αγανάκτησή τους για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες καλούνται να εργάζονται εκφράζουν οι υπάλληλοι στη φύλαξη του νοσοκομείου Παπανικολάου, στη Θεσσαλονίκη.

Οι φύλακες κάνουν λόγο για δυσμενείς και επικίνδυνες συνθήκες εργασίας, ιδιαίτερα εν μέσω κορωνοϊού, ενώ προειδοποιούν για ενδεχόμενες κινητοποιήσεις, σε περίπτωση που τα αίτηματά τους δεν εισακουστούν από τη διοίκηση του νοσοκομείου.



Όπως αναφέρει στη Voria.gr ο Βαγγέλης Χριστοφορίδης, ένας εκ των φυλάκων του νοσοκομείου, οι 16 πλέον υπάλληλοι αναγκάζονται να εργάζονται ανα πέντε άτομα κάθε βάρδια σε ένα πολύ μικρό κοντέινερ εκτός νοσοκομείου, το οποίο δεν ξεπερνά τα 2x2, ενώ ο χώρος είναι εκτεθειμένος σε όλα τα καιρικά φαινόμενα.



Παράλληλα, όπως καταγγέλλει, «δεν υπάρχει έστω η υποτυπώδης κατάσταση υγιεινής», καθώς στο σημείο δεν βρίσκονται ούτε βρύση, αλλά ούτε και τουαλέτα, με αποτέλεσμα οι υπάλληλοι της φύλαξης να αναγκάζονται να χρησιμοποιούν τις τουαλέτες κλινικών του νοσοκομείου.

«Κανένα μέτρο προστασίας δεν είναι δυνατόν να τηρηθεί μέσα σε δύο μέτρα», σύμφωνα με τον ίδιο.



Σύμφωνα με τον ίδιο, υπήρξε διαβεβαίωση από τη διοίκηση του Παπανικολάου από τον Δεκέμβριο του 2019 ότι τον φετινό Μάρτιο οι υπάλληλοι θα μεταφέρονταν σε άλλον ειδικό χώρο στην πύλη, ο οποίος ήταν εξ' αρχής κατασκευασμένος για φυλάκιο, κάτι το οποίο, όμως, δεν έγινε καθώς έχει πλέον διατεθεί για άλλη υπηρεσία του νοσοκομείου.

«Η διοίκηση, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις μας, μας εμπαίζει συστηματικά εδώ και χρόνια», αναφέρει χαρακτηριστικά.



Οι φύλακες του Παπανικολάου εμφανίζονται αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις άμεσα, εάν δεν γίνουν βήματα από την πλευρά της διοίκησης του νοσοκομείου.

«Οι φύλακες είμαστε πλέον αγανακτισμένοι. Είμαστε έτοιμοι να προβούμε σε κινητοποιήσεις και αποχή από τα καθήκοντά μας (αν και συμβασιούχοι)», υπογραμμίζει ο κ.
Χριστοφορίδης.

H Voria.gr επιχείρησε να επικοινωνήσει με τη διοίκηση του νοσοκομείου για να δημοσιεύει τη δική της θέση για τις καταγγελίες, αλλά αυτό κατέστη -για μία ακόμη φορά- αδύνατο.