Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Κραυγή αγωνίας των υγειονομικών για το σύστημα υγείας (φωτο+vid)

Εργαζόμενοι στα νοσοκομεία πραγματοποίησαν συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας καταγγέλλοντας τραγικές συνθήκες στα νοσοκομεία της πόλης

Νέα κινητοποίηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το εθνικό σύστημα υγείας πραγματοποίησαν οι υγειονομικοί της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της στάσης εργασίας που προκήρυξε για σήμερα η ΠΟΕΔΗΝ.

Εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της πόλης συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της 3ης και της 3ης ΥΠΕ στην Αριστοτέλους και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας μέχρι το άγαλμα του Βενιζέλου, όπου ενώθηκαν με τη συγκέντρωση που κάλεσαν οι φοιτητικοί σύλλογοι της πόλης.

Οι υγειονομικοί τόνισαν ότι η κατάσταση στα νοσοκομεία της πόλης τείνει να φτάσει στα επίπεδα του περασμένου Νοέμβρη, καθώς οι κλίνες ΜΕΘ είναι σχεδόν στο σύνολό τους κατειλημμένες, ενώ μεγάλη πληρότητα υπάρχει και στις απλές κλίνες COVID.

Η πρόεδρος της ΕΝΙΘ, Δάφνη Κατσίμπα, ανέφερε ότι συνεχώς γίνονται επεκτάσεις των κλινικών COVID σε χειρουργεία, μονάδες εγκαυμάτων και αναπνευστικών λοιμώξεων σε βάρος των απλών νοσηλευόμενων. “Ανεξάρτητα αν δεν ζούμε την εμπόλεμη της κορύφωσης του δεύτερου κύματος, ζούμε μία τραγική κατάσταση όσον αφορά τον λαό, τον λαό που αρρωσταίνει, τον λαό που χρειάζεται δημόσια δωρεάν υγεία”, τόνισε.

Από την πλευρά του, το μέλος της εκτελεστικής της ΠΟΕΔΗΝ, Θόδωρος Κωνσταντινίδης, σημείωσε ότι το εθνικό σύστημα υγείας είναι σε χειρότερη κατάσταση από αυτή που βρισκόταν πριν από την πανδημία. “Οι όποιες προσλήψεις έγιναν μετά βίας καλύπτουν τις συνταξιοδοτήσεις των συναδέλφων”, ανέφερε και πρόσθεσε πως η ομοσπονδία διεκδικεί το αυτονόητο, την ένταξη των εργαζομένων στα βαρέα και ανθυγιεινά, τη μονιμοποίηση όλων των εκτάκτων, αύξηση του μισθολογίου, προσλήψεις και ποιοτική υγεία για τους πολίτες.

Οι υγειονομικοί προανήγγειλαν ότι θα συμμετάσχουν δυναμικά και στην πανελλαδική απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ για τις 6 Μαΐου.