Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Συνέχιση στήριξης στην οικονομία ζήτησαν οι φορείς από Μητσοτάκη

Οι παραγωγικοί φορείς έθεσαν κυρίως το θέμα των επιπτώσεων από τα 12 χρόνια κρίσης ζητώντας συνέχιση της στήριξης της οικονομία.

Παρουσία εκπροσώπων όλων των παραγωγικών φορέων της Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε η δεύτερη σύσκεψη του πρωθυπουργού στο ΥΜΑΘ.

Παρόντες οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων ΕΒΕΘ Γιάννης Μασούτης, ΒΕΘ Αναστάσιος Καπνοπώλης και ο γενικός γραμματέας του ΕΕΘ Κλεόβουλος Θεοτόκης, ο πρόεδρος του ΣΕΒ Αθανάσιος Σαββακης, ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ Γιώργος Κωνσταντόπουλος, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Παντελής Φιλιππίδης.

Οι παραγωγικοί φορείς έθεσαν κυρίως το θέμα των επιπτώσεων από τα 12 χρόνια κρίσης (οικονομικής για δέκα και υγειονομικής για δύο), ζητώντας συνέχιση της στήριξης της οικονομίας διότι οι επιπτώσεις της πανδημίας απειλούν με ντόμινο λουκέτων.

Ο κ. Φιλιππίδης επισήμανε το πρόβλημα με τη λήξη της προστασίας στις επιταγές τον ερχόμενο Νοέμβριο ενώ ο κ. Θεοτόκης τόνισε μια σειρά από στρεβλώσεις που πρέπει να διορθωθούν.

Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης αναγνώρισε μια σειρά από ζητήματα και επισήμανε τη βούληση της κυβέρνησης για λύσεις ενώ ο πρωθυπουργός θα κάνει τις ανακοινώσεις για την οικονομική πολιτική στην ομιλία του στη ΔΕΘ.

Συζητήθηκαν επίσης η προσέλκυση επενδύσεων στη Θεσσαλονίκη και τη Β. Ελλάδα και η ανάγκη για ολοκλήρωση των μεγάλων έργων υποδομής.

Πολυσέλιδα υπομνήματα παρέδωσαν στον πρωθυπουργό όλοι οι εκπρόσωποι των φορέων.