Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Κρούσμα κορωνοϊού σε μαθητή στο 1ο Λύκειο Πεύκων

Άμεση κινήθηκε η δημοτική αρχή και διενήργησε απολύμανση στο σχολείο μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων-Σε καραντίνα το τμήμα του μαθητή με το κρούσμα.

Κρούσμα κορωνοϊού ανιχνεύθηκε σε μαθητή που φοιτεί στο 1ο Λύκειο Πεύκων και άμεσα τηρήθηκε το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ και το τμήμα του σχολείου τέθηκε σε προσωρινή καραντίνα.

Μόλις το περιστατικό έγινε γνωστό ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης έδωσε εντολή και σε οργανώθηκε άμεση απολύμανση του χώρου. Αυτή πραγματοποιήθηκε σήμερα μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων, παρουσία του προέδρου της Δημοτικής Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τριαντάφυλλο Κουσαγιαννίδη.

Να σημειωθεί ότι η εμφάνιση του κρούσματος έγινε τυχαία γνωστή στον δήμαρχο από συνεργάτες του στη διοίκησης, χωρίς ο ίδιος να έχει δεχθεί κάποια σχετική ενημέρωση από τη Διεύθυνση του σχολείου.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδρασή του καθώς «για τέτοια σοβαρά ζητήματα το πρωτόκολλο του υπ. Παιδείας δεν προβλέπει σχετική ενημέρωση των τοπικών δημοτικών Αρχών του εκάστου δήμου». Σύμφωνα με τα ισχύοντα, ο διευθυντής του σχολείου ενημερώνει μόνο τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης, η οποία στη συνέχεια ενημερώνει τον ΕΟΔΥ για την έκδοση των σχετικών οδηγιών που προβλέπουν το τμήμα να τίθεται σε καραντίνα για 14 ημέρες. Οι σχετικές οδηγίες, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν έχουν καταφθάσει ακόμη στη Διεύθυνση του σχολείου, με την ευθύνη της οποίας το τμήμα δεν λειτούργησε σήμερα, Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020, ενώ αναμένεται η απόφαση της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης για την έναρξη των μαθημάτων με τηλεεκπαίδευση.

«Αυτό που συμβαίνει στη χώρα μας είναι πρωτάκουστο και απαράδεκτο. Είναι απορίας άξιο γιατί η ιεραρχία του υπ. Παιδείας έχει δώσει εντολή να μην ενημερώνεται η διοίκηση εκάστου δήμου για την εμφάνιση κρουσμάτων, και ο δήμος να προσπαθεί να ενημερωθεί ή να ανακαλύψει τα γεγονότα προκειμένου να κινητοποιηθεί άμεσα», είναι η πρώτη αντίδραση του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη, ο οποίος είχε τη σχετική πληροφορία για το Λύκειο Πεύκων σήμερα λίγο μετά τα μεσάνυχτα από την τοπική αντιδήμαρχο Πεύκων και τοπικό σύμβουλο της Δ.Κ. Πεύκων.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Απαιτούμε από την ηγεσία του υπ. Παιδείας να προβεί άμεσα στην έκδοση σχετικής εγκυκλίου που να δίνει οδηγίες στις Διευθύνσεις των σχολείων να ενημερώνουν αμέσως τις διοικήσεις του κάθε δήμου για την εμφάνιση κρουσμάτων ώστε να επεμβαίνουμε τάχιστα και έγκαιρα για την προστασία της σχολικής κοινότητας από τον κίνδυνο της επιμόλυνσής τους από τον Covid-19 και να αποτρέπουμε την εξάπλωσή του», τονίζει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης.