Skip to main content

Θεσσαλονίκη-Λαϊκές Αγορές: Λύθηκε το πρόβλημα με την πληρωμή κομίστρου στην κεντρική αγορά

Βρέθηκε λύση στο πρόβλημα πληρωμής κομίστρου κατά την είσοδο των εργαζομένων στην κεντρική αγορά, όταν δεν διαθέτουν την άδεια τους

Με τον πρόεδρο της κεντρικής αγοράς Θεσσαλονίκης Θόδωρο Παπαδόπουλο και τον διευθύνων σύμβουλο Αντώνιο Μπούρη συναντήθηκαν σήμερα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης Άγγελος Δερετζής και ο πρόεδρος του σωματείου Παραγωγών, Επαγγελματιών, Μικροπωλητών Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης «Η ΟΜΟΝΟΙΑ» Κώστας Καρυπίδης.

Ο κ. Δερετζής και ο κ. Καρυπίδης ζήτησαν από τον κ. Παπαδόπουλο, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «να επιλυθεί άμεσα το θέμα, που αφορά το κόμιστρο που πληρώνουν κατά την είσοδο τους στην κεντρική αγορά, όταν δεν διαθέτουν την άδεια τους».

Επισημαίνεται, πως οι επαγγελματίες ανανεώνουν την άδεια αυτή όταν λήγει, διαδικασία που χρειάζεται περίπου δύο μήνες. Κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα εισέρχονται στην κεντρική αγορά με τον αριθμό πρωτοκόλλου.

Ωστόσο πρόσφατα, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, «η διαδικασία αυτή άλλαξε, με αποτέλεσμα να πληρώνουν υπερδιπλάσιο κόμιστρο. Συγκεκριμένα, όταν οι πωλητές διαθέτουν την άδεια, πληρώνουν 0.80 ευρώ, ενώ με τον αριθμό πρωτοκόλλου 2 ευρώ. Αυτό αποτελεί κατάφορη αδικία, αφού η ανανέωση της άδειας χρονοτριβεί, χωρίς να υπάρχει ευθύνη των πωλητών».

Ο πρόεδρος της κεντρικής αγοράς, ανέφερε σύμφωνα με την ανακοίνωση «πως το συγκεκριμένο πρόβλημα, προέκυψε πριν από περίπου δεκαπέντε ημέρες. Απέδωσε το όλο μπέρδεμα σε τεχνικούς λόγους που όμως στάθηκε αδύνατο να επιλυθούν. Ως εκ τούτου, όλο αυτό το χρονικό διάστημα, οι πωλητές πλήρωναν το κόμιστρο των 2 ευρώ».
 
Μετά τη συνάντηση των δύο πλευρών «βρέθηκε φόρμουλα συνεννόησης και πλέον από σήμερα είτε με την άδεια, είτε με τον αριθμό πρωτοκόλλου οι πωλητές θα πληρώνουν το κόμιστρο που τους αναλογεί», τονίζεται και συμπληρώνεται ότι με αυτόν τον τρόπο «θα επιλυθεί το συγκεκριμένο ζήτημα που αποτέλεσε ένα ακόμη οικονομικό βραχνά για τους εργαζόμενους στις λαϊκές αγορές».