Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Λιμενικοί τσάκωσαν αλλοδαπό πωλητή τσιγάρων σε λαϊκή

Στην κατοχή του αλλοδαπού άνδρα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 566 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, καθώς και συσκευασίες με λαθραίο καπνό.

Εκατοντάδες πακέτα με λαθραία τσιγάρα διέθετε σε λαϊκή αγορά της Θεσσαλονίκης ένας 30χρονος αλλοδαπός όπως διαπίστωσαν σε έλεγχο στελέχη του Λιμενικού Σώματος.

Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, εντοπίστηκε ο 30χρονος, σε λαϊκή αγορά και στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 566 λαθραία πακέτα τσιγάρων, που αντιστοιχούν σε 11.320 τσιγάρα, καθώς και επτά συσκευασίες λαθραίου καπνού, τα οποία είχε σε σάκο και τσάντα χειρός με σκοπό την πώληση.

Στη συνέχεια, ακολούθησε νομότυπη κατ' οίκον έρευνα στο διαμέρισμα του 30χρονου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1.215 λαθραία πακέτα τσιγάρων, δηλαδή 24.300 τσιγάρα, καθώς και 46 συσκευασίες λαθραίου καπνού.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε εκτός της ποσότητας των λαθραίων καπνικών προϊόντων  και το χρηματικό ποσό των 221,80€, ενώ το ύψος των διαφυγόντων φόρων και δασμών θα γνωστοποιηθεί τις επόμενες μέρες.