Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Λείπουν 200 αστυνομικοί, στέλνουν μόλις 23

Απάντηση του αρμόδιου υπουργού Ν. Τόσκα σε ερώτηση του βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων Αριστείδη Φωκά, ο οποίος κάνει λόγο για «απόλυτο εμπαιγμό»

Μόλις 23 αστυνομικούς θα ενισχυθεί η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης μέσα στο 2016, όταν οι κενές οργανικές θέσεις είναι 200, όπως  ενημέρωσε ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Θεσσαλονίκης της Ένωσης Κεντρώων Αριστείδης Φωκάς για τις ελλείψεις στη ΓΑΔΘ εν όψει και της δημιουργίας Κέντρων Φιλοξενίας Προσφύγων στην πόλη.

Όπως προκύπτει από την απάντηση του υπουργού, προς πλήρωση των κενών οργανικών θέσεων προκηρύχθηκαν 23 θέσεις αστυνομικών διάφορων βαθμών, οι οποίες θα καλυφθούν έως τα τέλη Αυγούστου. Παράλληλα, όπως σημειώνει ο κ. Τόσκας, θα καταβληθούν προσπάθειες για την ενίσχυση της ΓΑΔΘ κατά τις συμπληρωματικές μεταθέσεις και τις λοιπές τοποθετήσεις που θα πραγματοποιηθούν μέχρι το τέλος του έτους.

Σχολιάζοντας την απάντηση του υπουργού, ο κ. Φωκάς κάνει λόγο για «απόλυτο εμπαιγμό από την πλευρά της κυβέρνησης», και προσθέτει:«Στη Θεσσαλονίκη δεν αξίζει αυτή η κοροϊδία, δεν είναι δυνατό η πόλη και η περιφέρεια του Νομού να μείνουν απροστάτευτες. Με δεδομένη και τη λειτουργία κέντρου ή κέντρων μετεγκατάστασης προσφύγων στο νομό μας, έχω επανειλημμένα αναφερθεί στο στοιχειώδες, ότι πρέπει να αυξηθεί η αστυνομική δύναμη ώστε να θωρακιστεί -στο μέτρο του δυνατού- η ασφάλεια του πολίτη».