Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Λήστεψε ψιλικατζίδικο με μαχαίρι αφού είπε... καλησπέρα - Βίντεο ντοκουμέντο

Όπως φαίνεται στο βίντεο ντοκουμέντο από τις κάμερες ασφαλείας, ο δράστης μπαίνει σαν πελάτης και λίγο αργότερα βγάζει μαχαίρι.

Στιγμές τρόμου εκτυλίχθηκαν τα ξημερώματα σε τρία καταστήματα ψιλικών σε διαφορετικές περιοχές της Θεσσαλονίκης, όπου σημειώθηκαν ισάριθμες ληστείες.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της ληστείας στο κατάστημα στην Πολίχνη επί της οδού Αττάλου, σύμφωνα με τα όσα μεταφέρει το prototnema, όπου ένα άτομο φορώντας αρχικά την κουκούλα από το μπουφάν του στο κεφάλι και χειρουργική μάσκα, εισήλθε σε κατάστημα ψιλικών, επί της οδού Αττάλου στην περιοχή της Πολίχνης. Όπως περιγράφει η υπεύθυνη της επιχείρησης, ο δράστης αρχικά ήταν πολύ... ευγενικός και, μάλιστα, καλησπέρισε την ανυποψιαστη εργαζόμενη που είχε βάρδια εκείνη την ώρα.

Ελάχιστα δευτερόλεπτα αργότερα όμως, όπως φαίνεται στο βίντεο ντοκουμέντο που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας του καταστήματος και δημοσιεύει το protothema.gr, ο δράστης με το χακί μπουφάν, βγάζει ένα μαχαίρι από την τσέπη του και σπρώχνει από το χέρι την εργαζόμενη ζητώντας της να του δώσει ότι χρήματα υπάρχουν στην ταμειακή μηχανή. Σύμφωνα με πληροφορίες μιλούσε καθαρά ελληνικά, ενώ σε λιγότερα από 20 δευτερόλεπτα βγήκε από το κατάστημα και τράπηκε σε φυγή, αφού πρώτα είχε καταφέρει να πάρει περίπου 40 ευρώ. Αυτό που προκαλεί εντύπωση, είναι το γεγονός πως, αν και ο άντρας κατά πάσα πιθανότητα γνωρίζει πως οι κινήσεις του καταγράφονται από κάμερες ασφαλείας, επιλέγει να βγάλει την κουκούλα που φοράει στο κεφάλι, αφήνοντας εκτεθειμένα χαρακτηριστικά του προσώπου του.

Σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια της επιχείρησης, είναι η τέταρτη φορά από τον Οκτώβριο που το συγκεκριμένο κατάστημα γίνεται στόχος ληστών. Η τελευταία φορά, πριν τη χθεσινή, ήταν στις αρχές του μήνα ενώ και τότε ο δράστης έφυγε από το κατάστημα περνώντας... σκυμμένος μπροστά από τον πάγκο της ταμιακής μηχανής.