Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Λειτούργησε το απόγευμα η Βιβλιοθήκη του ΑΠΘ μετά την κακοκαιρία

Το αναγνωστήριο όπως αναφέρεται έμεινε κλειστό μόνο το πρωί ώστε να καθαριστεί επιμελώς και το απόγευμα λειτούργησε χωρίς κανένα πρόβλημα.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα ήταν ο λόγος που διατήρησαν κλειστό το φοιτητικό αναγνωστήριο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του ΑΠΘ όπως αναφέρει στη Voria.gr η προϊσταμένη της Αγγελική Χατζηγεωργίου μετά το σχετικό ρεπορτάζ.

Το αναγνωστήριο όπως αναφέρει έμεινε κλειστό μόνο το πρωί ώστε να καθαριστεί επιμελώς και το απόγευμα λειτούργησε χωρίς κανένα πρόβλημα.

Όπως τονίζει, η πρωτοφανής καταιγίδα που προκάλεσε πολλά προβλήματα σε όλη τη Θεσσαλονίκη επηρέασε και τους χώρους του ΑΠΘ. Επίσης, από το πρωί σημειώνονται συνεχείς διακοπές ρεύματος, αυξομειώσεις στη τάση του ρεύματος κάτι που δημιουργεί επιπρόσθετα προβλήματα.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, αναφέρει η κ. Χατζηγεωργίου, ο πρόεδρος τη Βιβλιοθήκης, η προϊσταμένη διεύθυνση σε συνεργασία με την Πρυτανεία αποφάσισε για λόγους ασφαλείας και προληπτικού ελέγχου να μην ανοίξει για το κοινό το φοιτητικό αναγνωστήριο για τις πρωινές ώρες (ήδη λειτουργεί) και το επιστημονικό αναγνωστήριο για ολόκληρη την ημέρα.

Να σημειωθεί ότι το ΑΠΘ προχώρησε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού σε προσωρινή αποκατάσταση των τεχνικών προβλημάτων στεγανοποίησης της Κεντρικής Βιβλιοθήκης που καταγράφηκαν στο παρελθόν, η οριστική επίλυση των οποίων θα γίνει με την ολοκλήρωση του έργου που βρίσκεται σε εξέλιξη, σύμφωνα με την ίδια.

Αύριο Τρίτη θα λειτουργήσει κανονικά και το επιστημονικό αναγνωστήριο 8.00-19.00 και το Φοιτητικό που ήδη λειτουργεί. Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα 5 Σεπτεμβρίου, το Φοιτητικό αναγνωστήριο λειτουργεί 24ώρο, καθημερινά και Σαββατοκύριακα για την καλύτερη εξυπηρέτηση των φοιτητών κατά τη διάρκεια της εξεταστικής.

«Θέλουμε να τονίσουμε ότι ολόκληρη η πόλη βρίσκεται ακόμη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με πολλούς χώρους δημοσίων κτιρίων, αρχαιολογικών χώρων, δρόμων να είναι ακόμη πλημμυρισμένοι λόγω της πραγματικά πρωτόγνωρης νεροποντής που έπληξε την πόλη μας τις πρώτες πρωινές ώρες. Ζητούμε συγνώμη για την ταλαιπωρία από τους φοιτητές μας και ελπίζουμε στην κατανόησή τους», αναφέρει η κ. Χατζηγεωργίου.