Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ληξιπρόθεσμα... ραβασάκια για κλήσεις παίρνουν οι δημότες

Ειδοποιητήρια κλήσεων για παράνομο παρκάρισμα φθάνουν στους δημότες μετά τη λήξη της προθεσμίας πληρωμής - Τι θα γίνει με τις προσαυξήσεις

Ειδοποιητήρια για κλήσεις που έκοψε η δημοτική αστυνομία την τελευταία πενταετία και αφορούσαν παράνομο παρκάρισμα καθώς και άλλες παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας στέλνει, το τελευταίο διάστημα, σε πολίτες ο δήμος Θεσσαλονίκης. Μόνο που τα ραβασάκια αυτά είναι… ληξιπρόθεσμα.

Αν και η αρμόδια υπηρεσία του δήμου έκανε την αποστολή ταχυδρομικώς στις αρχές Νοεμβρίου, πολλοί δημότες τα παίρνουν στα χέρια τους αυτές τις ημέρες.

Το μπλακ άουτ που προκλήθηκε τους τελευταίους δύο μήνες στα ταχυδρομεία λόγω του μεγάλου όγκου δεμάτων που συγκεντρώθηκε μετά από παραγγελίες καταναλωτών, όσο ήταν κλειστά τα καταστήματα στο δεύτερο lockdown, είχε ως αποτέλεσμα να μη φτάσουν στην ώρα τους και τα ειδοποιητήρια του δήμου Θεσσαλονίκης.

Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση δημότη, που μίλησε στη Voria.gr και ο οποίος έλαβε το ειδοποιητήριο στις 2 Φεβρουαρίου 2021. Ωστόσο, όπως διαπίστωσε όταν διάβασε το έγγραφο, είχε προθεσμία να πληρώσει την οφειλή του έως... 31 Δεκεμβρίου 2020. Ως ημερομηνία αποστολής του ειδοποιητηρίου αναγράφεται η 3η Νοεμβρίου 2020.

Μιλώντας στη Voria.gr ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Μιχάλης Κούπκας ξεκαθάρισε ότι όσοι πολίτες έλαβαν τα ειδοποιητήρια μετά από καιρό και ενώ έχει λήξει η προθεσμία πληρωμής, δεν θα έχουν καμία προσαύξηση και πρόστιμο κατά την περίοδο του lockdown. Έχουν μάλιστα τη δυνατότητα να κάνουν την πληρωμή κανονικά μέσω του e-banking.

Ξεκαθαρίζει μάλιστα πως «δεν γίνεται βάση του νομοθετικού πλαισίου ο δήμος να μη στέλνει τα ειδοποιητήρια. Οι κλήσεις δεν παραγράφονται». Ο κ. Κούπκας πάντως προειδοποιεί πως όσοι δεν πληρώσουν την οφειλή τους, κινδυνεύουν να έρθουν αντιμέτωποι με τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης. «Όταν μια οφειλή καταστεί ληξιπρόθεσμη μετά από αρκετό καιρό τότε το αρμόδιο τμήμα του δήμου προβαίνει σε μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, είτε με στέρηση φορολογικής ενημερότητας είτε με μπλοκάρισμα του τραπεζικού λογαριασμού», σημειώνει.