Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Μαγνήτης για τον αγροτικό κόσμο η Agrotica (φωτο)

Μέχρι και αύριο είναι επισκέψιμη για το κοινό η Agrotica στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης - Αθρόα η προσέλευση του αγροτικού κόσμου.

 

Επίκεντρο της αγροτικής παραγωγής και όλων των εξελίξεων με άξονα την εκμηχάνιση της γεωργίας είναι η 29η Agrotica, η οποία πραγματοποιείται μέχρι και αύριο στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η αθρόα και μαζική προσέλευση του αγροτικού κόσμου από την Ελλάδα και το εξωτερικό καταδεικνύει τη βαρύτητα της διοργάνωσης, καθώς και την ανάγκη για παρουσίαση όλων των τεχνολογιών αιχμής, που καθορίζουν το αύριο του πρωτογενούς τομέα.

Μηχανολογικός εξοπλισμός κάθε είδους και μεγέθους, παρελκόμενα για κάθε πτυχή της γεωργίας, αλλά και προωθημένες τεχνολογικές εφαρμογές και προϊόντα, τα οποία κάνουν πράξη την γεωργία ακριβείας, έχουν τη θέση τους στη φετινή Agrotica.

Σε εξέλιξη βρίσκεται από σήμερα το πρωί και το 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Agrotica στο Συνεδριακό Κέντρο «Ν.Γερμανός» με θέμα «Οι νέες τεχνολογίες ως μοχλός βιώσιμης ανάπτυξης της γεωργίας», όπου αναδεικνύονται όλα τα κρίσιμα ζητήματα της γεωργίας σε συνάρτηση με τις νέες τεχνολογίες. Το συνέδριο αποτελεί μια συνδιοργάνωση της ΔΕΘ-Helexpo και της Σχολής Γεωπονίας Δασολογίας και Φυσικού περιβάλλοντος του ΑΠΘ.

Η 29η Διεθνής Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων Agrotica έχει συγκεντρώσει 1.650 εκθέτες από 49 χώρες και υποδέχεται τόσο μεμονωμένους hosted buyers όσο και επιχειρηματικές αποστολές από συνολικά 15 χώρες. Ειδικότερα, τη φετινή διοργάνωση επισκέπτονται μεμονωμένοι hosted buyers από 12 χώρες (Αζερμπαϊτζάν, Βουλγαρία, Κύπρο, Αίγυπτο, Γεωργία, Ιορδανία, Λίβανο, Ρουμανία, Σαουδική Αραβία, Ισπανία, Τουρκία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα), ομαδικές επισκέψεις από Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία και Βουλγαρία και δύο επιχειρηματικές αποστολές από το Ιρακινό Κουρδιστάν, μία από την περιοχή της Σουλεϊμανίγιας και μία από το Ερμπίλ, συντονισμένη από το τοπικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

Η 29η Agrotica πραγματοποιείται με υποστηρικτές την Ένωση Κατασκευαστών Γεωργικών Μηχανημάτων Ελλάδος (ΕΚΑΓΕΜ), τον Σύνδεσμο Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Μηχανημάτων (ΣΕΑΜ) και τον Σύνδεσμο Παραγωγών και Εμπόρων Λιπασμάτων (ΣΠΕΛ), ενώ έχει τεθεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας Θράκης).

Το ωράριο της έκθεσης αύριο Κυριακή είναι 10:00 - 19:00 και σήμερα από τις 10:00 - 20:00, ενώ πάρκινγκ για εκθέτες και επισκέπτες είναι διαθέσιμο εντός του ΑΠΘ.