Skip to main content

Θεσσαλονίκη-Μαλαματίνα: Παράνομες οι απεργίες των εργαζομένων από το Πρωτοδικείο

Οι απεργίες των εργαζομένων της εταιρείας «ΟΙΝΟΠΟΙΪΑ ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ ΑΕΒΕ» στο Καλοχώρι κρίθηκαν παράνομες από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης.

Παράνομες κρίθηκαν οι απεργίες των εργαζομένων της εταιρείας «ΟΙΝΟΠΟΙΪΑ ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ ΑΕΒΕ» στο Καλοχώρι έπειτα από απόφαση του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την απόφαση, που παραθέτει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της, οι απεργίες έχουν προκηρυχθεί παρανόμως, ερήμην των μελών τους και χωρίς να έχουν ληφθεί νόμιμες αποφάσεις από τα καταστατικά όργανά τους.

«Η απόφαση αυτή δικαιώνει τις θέσεις της εταιρείας και εκθέτει τη συμπεριφορά ομάδας συνδικαλιστών οι οποίοι, με τη συνδρομή άσχετων τρίτων προσώπων, παρανόμως κρατούν αποκλεισμένη τη μονάδα εδώ και δύο εβδομάδες, απαγορεύοντας την είσοδο σε όσους εργαζόμενους δεν συντάσσονται με τις απόψεις τους και επιθυμούν να εργαστούν», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.

Διαβάστε επίσης: Διοίκηση Μαλαματίνας - Μειοψηφία βολεμένων συνδικαλιστών θέλουν να κλείσουν το εργοστάσιο

Παράλληλα τονίζεται στην ανακοίνωση της εταιρείας ότι η διοίκηση της «ΟΙΝΟΠΟΙΪΑ ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ AEBE»  επιφυλάσσεται να διασφαλίσει με κάθε νόμιμο τρόπο, τόσο τα δικαιώματα των μετόχων της, όσο και το μακροπρόθεσμο συμφέρον της ιστορικής επιχείρησης και των εργαζομένων της.

Η ανακοίνωση του Πρωτοδικείου εδώ.