Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Έλεγχοι, μάσκες και αντισηπτικά στα σούπερ μάρκετ (φωτο)

Τα σούπερ μάρκετ στη Θεσσαλονίκη λαμβάνουν όλα τα μέτρα προστασίας που ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας για την πρόληψης εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας για την πρόληψη διασποράς του κορωνοϊού τηρούν κατά γράμμα σούπερ μάρκετ στη Θεσσαλονίκη.

Όλοι οι υπάλληλοι των καταστημάτων έχουν εξοπλιστεί με μάσκες, γάντια και αντισηπτικά, ενώ στο ταμείο οι καταναλωτές υποχρεούνται να κρατούν αποστάσεις άνω του ενός μέτρου μεταξύ τους.



Κατά την πρώτη ημέρα της εφαρμογής των κανόνων, υπάλληλοι στέκονται στην είσοδο των σούπερ μάρκετ και όταν εκτιμούν πως υπάρχει αρκετός κόσμος στο κατάστημα, ενημερώνουν τους καταναλωτές ότι πρέπει να περιμένουν απ' έξω μέχρι να αδειάσει ο χώρος.

Σε ορισμένα σούπερ μάρκετ, ελέγχεται η κατοχή χρεωστικής κάρτας για ανέπαφες συναλλαγές, ενώ σε άλλα οι υπάλληλοι που βρίσκονται στην είσοδο βάζουν αντισηπτικό σε όσους μπαίνουν με γυμνά χέρια για να πραγματοποιήσουν τα ψώνια τους.

Υπάρχουν και εκείνα που δίνουν κάρτες εισόδου στους καταναλωτές, τις οποίες οι τελευταίοι αφήνουν στα ταμεία κατά την έξοδό τους από το κατάστημα. Σε όλα πάντως τα σούπερ μάρκετ υπάρχουν ενημερωτικά σημειώματα στην είσοδο με τις οδηγίες για τη δημόσια υγεία.



Αξίζει βέβαια να σημειωθεί, πως ορισμένοι καταναλωτές εντός των καταστημάτων δεν φαίνεται να κρατούν αποστάσεις ασφαλείας και συνωστίζονται σε ένα σημείο για να αγοράσουν τα προϊόντα που θέλουν. Επισημαίνεται ωστόσο πως η κίνηση στα σούπερ μάρκετ είναι φανερά μειωμένη.