Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Μαθητές διακρίθηκαν σε διαγωνισμό infographic για τη Μικρασιατική Καταστροφή

Τρεις μαθητές θα βραβευτούν σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 7μ.μ στη Νέα Παιδική Βιβλιοθήκ

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή με τον γενικό τίτλο «Μια θάλασσα μνήμες …και γινήκαμε όλοι ένα» πραγματοποιήθηκε μαθητικός διαγωνισμός πληροφοριακού γραφήματος (infographic), δηλαδή, γραφική απεικόνιση δεδομένων και πληροφοριών σχετικών με την πορεία αφομοίωσης του προσφυγικού στοιχείου.

Mαθητές και μαθήτριες από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης και της Καλαμαριάς συμμετείχαν με ατομικά και ομαδικά αξιόλογα γραφήματα.

Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν και κατέγραψαν την γνώμη τους εκφράζοντας πως βιώσανε αυτή την εμπειρία, συμπληρώνοντας και το σύντομο ερωτηματολόγιο που αφορούσε την αποτίμηση του διαγωνισμού, αποκομίζοντας παράλληλα σημαντικές εμπειρίες, ιστορικές γνώσεις και ερεθίσματα από την διαδικασία υλοποίησης του έργου.

Από τους περίπου τριάντα συμμετέχοντες διακρίθηκαν τρεις μαθητές οι οποίοι θα βραβευτούν σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 7μ.μ στη Νέα Παιδική Βιβλιοθήκη (Ανδρέα Παπανδρέου 35 Καλαμαριά).

«Η μαθητική κοινότητα έχει έναν σημαντικό ρόλο στην απόδοση τιμής στους προγόνους μας, που ξεριζωμένοι από τις πατρογονικές εστίες τους μεταλαμπάδευσαν τον τρισχιλιετή ελληνικό πολιτισμό τους στις νέες πατρίδες. Ο Πανελλήνιος διαγωνισμός infographic έδωσε αυτή τη δυνατότητα στη νεολαία μας να εκφράσει με σύγχρονο τρόπο τα συναισθήματα και την συγκίνηση γι’ αυτήν την εθνική τραγωδία με μια αιώνια υπόσχεση: “Δεν ξεχνούμε”», αναφέρει σε δήλωσή του ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού, Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης & συντονιστής των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή Αθανάσιος Γιαννακός.

Ο διαγωνισμός infographic έγινε υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και είχε την έγκριση του υπουργείου Παιδείας.