Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Μαθητές θα υποδεχτεί και πάλι το διατηρητέο της Κριεζώτου το 2022

Επιθεώρηση στα έργα αποκατάστασης στο διατηρητέο της οδού Κριεζώτου πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων.

Μέσα στο 2022 αναμένεται να υποδεχθεί και πάλι μαθητές το ιστορικό διατηρητέο στην οδό Κριεζώτου όπως δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας κατά την επιθεώρηση σε έργα που πραγματοποίησε σήμερα μαζί με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Μάκη Κυριζίδη.

Συγκεκριμένα πραγματοποίησαν αυτοψία στο νηπιαγωγείο στην οδό Λαχανά, στο πάρκο στη συμβολή της Μπότσαρη με την Ηλέκτρας, ενώ επιθεωρήθηκαν και οι εργασίες αποκατάστασης στο διατηρητέο της οδού Κριεζώτου.

Η περιοδεία ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στο νηπιαγωγείο στην οδό Καπετάν Άγρα στην δυτική πλευρά του δήμου. Όπως είπε ο δήμαρχος το συγκεκριμένο νηπιαγωγείο θα δεχθεί παιδιά τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, ενώ αυτό της Λαχανά βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο.

Μέσα στο καλοκαίρι πρόκειται να παραδοθεί το πάρκο στην Ηλέκτρας, ενώ όσον αφορά της Κριεζώτου ο δήμαρχος έκανε λόγο για ένα δύσκολο έργο, εκφράζοντας την ελπίδα ότι μέσα στο 2022 το κουδούνι του 5ου γυμνασίου θα χτυπήσει και πάλι «όπως έκανε για πάνω από 100 χρόνια».

Μιλώντας για τον προγραμματισμό του Δήμου Θεσσαλονίκης σε ό,τι αφορά τα έργα σχολικής στέγης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Εφραίμ Κυριζίδης σημείωσε ότι υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο, καθώς παράλληλα με τις παρεμβάσεις στο διατηρητέο της Κριεζώτου και την ανέγερση των δύο νηπιαγωγείων στις οδούς Λαχανά και Καπετάν Άγρα προγραμματίζονται παρεμβάσεις σε συνεργασία με την "Κτιριακές Υποδομές Α.Ε." για πέντε νέα σχολικά κτίρια και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για ακόμη δύο σχολεία μέσω ΣΔΙΤ.