Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Μαθητικός διαγωνισμός δημιουργίας παιδικής ταινίας από το ΦΚΘ

Ο διαγωνισμός τρέχει από την 15η Δεκεμβρίου 2020 ως την 23η Απριλίου 2021 και το πρώτο βραβείο θα είναι η απόκτηση κινηματογραφικού εξοπλισμού.

Μαθητικό διαγωνισμό με θέμα «Ονειρεύομαι με τα μάτια ανοιχτά», για παιδιά ηλικίας 7 έως 13 ετών, διοργανώνει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Το ΦΚΘ προσκαλεί εκπαιδευτικούς, παιδιά και εφήβους να δημιουργήσουν τη δική τους μικρού μήκους, ταινία διάρκειας έως 5 λεπτά και μέσα από την ιστοσελίδα του www.filmfestival.gr δίνει και οδηγίες στους ενδιαφερόμενους.

Ο διαγωνισμός τρέχει από την 15η Δεκεμβρίου 2020 ως την 23η Απριλίου 2021 και το πρώτο βραβείο θα είναι η απόκτηση κινηματογραφικού εξοπλισμού.

Σκοπός του διαγωνισμού, όπως αναφέρει η προκήρυξη είναι «να δοθεί η ευκαιρία σε μικρά και μεγάλα παιδιά να εκφραστούν και κυρίως να μοιραστούν μέσω της κινηματογραφικής αφήγησης όλα εκείνα που δεν περικλείονται εύκολα σε λέξεις, όσα ονειρεύονται, ελπίζουν και επιθυμούν». Στο διαγωνισμό μπορεί να λάβει μέρος, ένα μεμονωμένο τμήμα μιας σχολικής μονάδας οποιουδήποτε δημοτικού (Α' - ΣΤ' Τάξη) της χώρας, ένα μεμονωμένο τμήμα μιας σχολικής μονάδας οποιουδήποτε γυμνασίου ( Α' Γυμνασίου) καθώς και μια ομάδα μαθητών (7-13 ετών) από περισσότερα τμήματα ή τάξεις μιας σχολικής μονάδας που συμμετέχουν σε πολιτιστικά προγράμματα, καλλιτεχνικές ομάδες ή ομίλους και στο ολοήμερο πρόγραμμα. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η παιδαγωγική καθοδήγηση της μαθητικής ομάδας από έναν ή περισσότερους εκπαιδευτικοί της σχολικής μονάδας.

Η καλλιτεχνική επιτροπή- η οποία θα οριστεί από το ΦΚΘ και θα δημοσιοποιηθεί πριν τη λήξη του Διαγωνισμού- θα αποτελείται από: μέλη του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους, μέλη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, μέλη του Παιδικού και Εφηβικού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας, μέλη της Ένωση Σκηνοθετών-Παραγωγών Ελληνικού Κινηματογράφου (ΕΣΠΕΚ), στελέχη του Υ.ΠΑΙ.Θ. και πανεπιστημιακούς καθηγητές του Τμήματος Κινηματογράφου (Α.Π.Θ).

Παιδικές ταινίες τα Σαββατοκύριακα

Στο μεταξύ, το ΦΚΘ έχει «μεταφέρει» στην ιστοσελίδα του και τις αγαπημένες κυριακάτικες προβολές για όλη την οικογένεια, με εισιτήριο 3 ευρώ. Το Σαββατοκύριακο 19-20/12 θα προβληθεί η ταινία «Η Ρόκα αλλάζει τον κόσμο», (Γερμανία, 2019) σε σκηνοθεσία Katja Benrath. Πρόκειται για την ιστορία μιας θαρραλέας 11χρονης, η οποία ξεχωρίζει για τον ανέμελο και αντισυμβατικό τρόπο ζωής που κάνει.