Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Μαύρα πανιά στην Πολίχνη για την κλειστή αγορά (φωτο+vid)

Οι έμποροι της Πολίχνης κάνουν λόγο για απώλεια χιλιάδων ευρώ όλους αυτούς τους μήνες που είναι κλειστοί και ζητούν γενναία μέτρα στήριξης.

Συμβολική διαμαρτυρία πραγματοποιούν καταστηματάρχες στην περιοχή της Πολίχνης, για την απόφαση να μην ανοίξουν σήμερα οι επιχειρήσεις τους.

Κρέμασαν μαύρα πανιά και σε χαρτόνια έγραψαν μηνύματα προς τους κυβερνώντες όπως «ενώ σας πληρώνουμε, την πληρώνουμε», «βάλαμε πλάτη και μας γυρισατε την πλάτη» και άναψαν τα φώτα στις βιτρίνες τους, ενώ κάποιοι ανέβασαν ρολά, δράση που θα συνεχιστεί για όλη την εβδομάδα.

Οι έμποροι κάνουν λόγο για απώλεια χιλιάδων ευρώ όλους αυτούς τους μήνες που είναι κλειστοί και ζητούν γενναία μέτρα στήριξης για να μπορέσουν να επιβιώσουν την επόμενη ημέρα.

Δυσαρέσκεια για τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Αρνητικές είναι οι πρώτες αντιδράσεις των καταστηματαρχών στην Πολίχνη, οι οποίοι άκουσαν πριν από λίγο, τις ανακοινώσεις για τα μέτρα οικονομικής στήριξης από τον Υπουργό Οικονομικών.

Χαρακτηρίζουν ψίχουλα τα μέτρα ενώ επισημαίνουν ότι το μόνο που ζητούν είναι να ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους με όλα τα απαραίτητα μέτρα ωστε να κινηθεί ξανά η τοπική οικονομία.

Στο σημείο της διαμαρτυρίας στην Πολίχνη βρέθηκε πριν από λίγο ο δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης, στηρίζοντας το αίτημα των εμπόρων να ανοίξει η αγορά.

Όπως είπε «περιμέναμε το Σαββατοκύριακο από την κυβέρνηση να ανταποκριθεί στην αγωνία των εμπόρων» ενώ ανέφερε ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν είναι λίγα και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες των επιχειρήσεων.

Καλεσε την κυβέρνηση να αναθεωρήσει τη στάση της και να κάνει μια πιο γενναιόδωρη πρόταση.