Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Μάζεψαν 48 σακούλες με σκουπίδια από το κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας (φωτο)

Συλλέχθηκαν από το κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας 23 μεγάλες μπλε σακούλες για ανακύκλωση και 25 μαύρες σακούλες με κοινά απορρίμματα.

Μεγάλες ποσότητες σκουπιδιών σύλλεξε από το κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας Θεσσαλονίκης η επιτροπή πρωτοβουλίας πολιτών Θερμαϊκού «Σώστε το Κάμπινγκ», με τη συμμετοχή αρκετών πολιτών που ανταποκρίθηκαν κάλεσμα που είχε απευθύνει τις προηγούμενες ημέρες.

Κατά τη διάρκεια της δράσης συγκεντρώθηκαν 48 μεγάλες σακούλες ενώ γινόταν και σχετική διαλογή τους, ώστε να ξεχωρίζουν τα ανακυκλώσιμα υλικά. Συνολικά συλλέχθηκαν 23 μεγάλες μπλε σακούλες για ανακύκλωση και 25 μαύρες σακούλες με κοινά απορρίμματα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της επιτροπή πρωτοβουλίας πολιτών Θερμαϊκού «Σώστε το Κάμπινγκ», στον χώρο παραμένουν ακόμη μεγάλες ποσότητες από ογκώδη υλικά, μπάζα, αλουμίνια μέχρι παλιά έπιπλα και... βιβλία.

Όπως δήλωσαν οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού Γιάννης Μαυρομάτης, Θοδωρής Τζέκος και Γιώργος Χατζηβαλάσης που προσήλθαν στον χώρο του κάμπινγκ εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους στη δράση αλλά και μετέχοντας ενεργά στην επιχείρηση καθαρισμού, θα τεθεί το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο ώστε να να αποστείλει ο δήμος Θερμαϊκού μηχανήματα καθαρισμού προκειμένου να καθαριστεί πλήρως ο χώρος του κάμπινγκ, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση της επιτροπής.

Σύμφωνα με τον διοργανωτές της δράσης μετά από γραπτό αίτημα της επιτροπής πρωτοβουλίας, η αντιδημαρχία καθαριότητας του δήμου Θερμαϊκού είχε αποστείλει σακούλες συγκέντρωσης απορριμμάτων καθώς και ένα μικρό φορτηγάκι, στο οποίο όμως ήταν αδύνατο να φορτωθούν ογκώδη αντικείμενο.

«H επιχείρηση καθαρισμού εντάσσονταν στο πλαίσιο των προσπαθειών που εδώ και μήνες έχει αναλάβει η επιτροπή πρωτοβουλίας για την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης προκειμένου να αποτραπεί η καταστροφή της μοναδικής αυτής όασης πρασίνου και αναψυχής στην ανατολική Θεσσαλονίκη, όπως επιδιώκει το ΤΑΙΠΕΔ, με την κοπή των περισσότερων από 2.500 δέντρα που υπάρχουν εκεί, προκειμένου στη θέση τους να "φυτευτούν" πολυτελείς βίλες για λίγους, "πεντάστερο" ξενοδοχείο και εμπορικά καταστήματα. Αίτημα των κατοίκων της περιοχής είναι να περάσει η έκταση των 162 στρεμμάτων του κάμπινγκ στον δήμο Θερμαϊκού, προκειμένου να αξιοποιηθεί για αθλητικές, εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δραστηριότητες καθώς και αναψυχής», καταλήγει η ανακοίνωση της επιτροπής πρωτοβουλίας πολιτών Θερμαϊκού «Σώστε το Κάμπινγκ».