Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Μαζεύει τα κλαδιά από την Παραλία ο δήμος - Πού οφείλεται το φαινόμενο (vid)

Δουλειά έπιασαν τα συνεργεία για να καθαρίσουν την περιοχή - Ο καθηγητής Γ. Κρεστενίτης εξηγεί πού οφείλεται το φαινόμενο.

Συνεργεία του δήμου Θεσσαλονίκης βρίσκονται από σήμερα το πρωί στην περιοχή της παλιάς Παραλίας προκειμένου να μαζέψει τα κλαδιά και τα σκουπίδια που ξεβράστηκαν από τη θάλασσα λόγω των χθεσινών ανέμων.

Διαβάστε επίσης Θεσσαλονίκη: Τεράστιες ποσότητες κλαδιών ξεβράστηκαν στην παλιά παραλία (vid)

Τα συνεργεία καθαρίζουν την περιοχή ώστε να μην δημιουργείται πρόβλημα στη διέλευση των πεζών.

Πού οφείλεται το φαινόμενο

Οι χθεσινοί νοτιάδες σε συνδυασμό με την ανεβασμένη στάθμη της θάλασσας ήταν η αιτία που σήμερα το πρωί οι Θεσσαλονικείς έγιναν μάρτυρες μιας αξιοπερίεργης εικόνας στην παλιά Παραλία στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνει στη Voria.gr ο καθηγητής Παράκτιας Τεχνικής και Ωκεανογραφίας, Γιάννης Κρεστενίτης, ο χθεσινός αέρας μαζί με την ανεβασμένη στάθμη της θάλσσας λόγω της χαμηλής ατμοσφαιρικής πίεσης οδήγησε στο να ξεβραστούν κλαδιά αλλά και επιπλέοντα αντικείμενα από τον Θερμαϊκό.

Παράλληλα, συμπληρώνει πως η εικόνα αυτή σχετίζεται και με την ολοένα και πιο σπάνια συλλογή των επιπλεόντων απορριμάτων από την επιφάνεια της θάλασσας. Σύμφωνα με τον κ. Κρεστενίτη, το βαρομετρικό χαμηλό που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες επηρεάζει αρκετά και τη συμπεριφορά της θάλασσας.

Να σημειωθεί πως αντίστοιχα προβλήματα επικρατούν και σε παραλιακές περιοχές της Πάτρας που εξακολουθούν να προκαλούν οι βροχοπτώσεις, οι ισχυροί άνεμοι και ο έντονος κυματισμός της θάλασσας. Σε όλες τις περιοχές επιχειρούν μηχανήματα, που προσπαθούν να απομακρύνουν τα νερά και να καθαρίσουν τους δρόμους από τα φερτά υλικά.