Skip to main content

Θεσσαλονίκη ΜΑΖΙ για Τσούγκα:Δεν είναι δυνατόν ο δήμος να τιμά συνεργάτες της Χρυσής Αυγής

«Δεν είναι δυνατόν να τιμούμε έστω και στο ελάχιστο συνεργάτες της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή», διαμηνύει η παράταξη.

Βολές κατά της διοίκησης Ζέρβα άφησε η δημοτική παράταξη Θεσσαλονίκη ΜΑΖΙ για την απόφαση του δημοτικού Συμβουλίου να κρατήσει ενός λεπτού σιγή για τη μνήμη του πρώην δημοτικού συμβούλου και ιατροδικαστή, Ματθαίου Τσούγκα καθώς και για την πρόταση για δωρεάν τέλη ταφής.

Η παράταξη αναφέρει πως από το δημοτικό Συμβούλιο αποσιωπηθήκε το γεγονός πως ο κ. Τσούγκας ήταν στο πρόσφατο παρελθόν υποψήφιος βουλευτής της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

«Όταν κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή από το δημοτικό συμβούλιο για τη μνήμη του κ. Τσούγκα, τα μέλη των παρατάξεων Θεσσαλονίκη ΜΑΖΙ, Λαϊκή Συσπείρωση και Πόλη ανάποδα, σιωπηλά αποχώρησαν μη θέλοντας να μιλήσουν απαξιωτικά για τον μόλις θανόντα», σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους, ενώ προσθέτουν πως το θέμα δεν έμεινε εκεί. «Στο δημοτικό συμβούλιο της 9ης Μαη ήρθε πρόταση για δωρεάν τέλη ταφής. Οι ίδιες παρατάξεις διαμαρτυρήθηκαν, αναφέροντας την συμμετοχή του θανόντος στη ναζιστική οργάνωση που ήδη έχει καταδικαστεί ως εγκληματική», τονίζουν.

«Η Θεσσαλονίκη ΜΑΖΙ πιστεύει πως ο σεβασμός προς ένα νεκρό μπορεί να οδηγήσει στη μη αναφορά στις μελανές στιγμές της ιστορίας του, σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορεί να δεχτεί την έκφραση τιμής σε έναν άνθρωπο που συντάχθηκε με το φρικτό πρόσωπο του ναζισμού», ξεκαθαρίζει η παράταξη.

«Δεν είναι δυνατόν να τιμούμε έστω και στο ελάχιστο συνεργάτες της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή», διαμηνύει, ενώ καταλήγει πως «αυτή η αβελτηρία της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης μόνον κακό έκανε στη μνήμη του νεκρού, μιας και ανέσυρε και έκανε γνωστές στο ευρύ κοινό όλες τις μελανές σελίδες στη ζωή του».