Skip to main content

Θεσσαλονίκη Μαζί: Η διοίκηση Ζέρβα έχει εγκαταλείψει την 3η δημοτική κοινότητα

Κάτοικοι και επαγγελματίες της Κασσάνδρου και Ολυμπιάδος έθεσαν στα στελέχη της παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί» τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Περιοχές της 3ης δημοτικής κοινότητας του δήμου Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί» και βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου, με μέλη του συμβουλίου της 3ης δημοτικής κοινότητας και στελέχη της δημοτικής παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί».

Η κ. Νοτοπούλου διαπίστωσε, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «για ακόμη μια φορά την εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζει η περιοχή της 3ης κοινότητας και τα οξυμένα προβλήματα στους τομείς της καθαριότητας, της στάθμευσης, του ηλεκτροφωτισμού και του κυκλοφοριακού. Ειδικά μετά από έντονα καιρικά φαινόμενα παρασύρονται χώματα και άχρηστα υλικά, τα οποία δεν απομακρύνονται, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται έντονα προβλήματα στη διέλευση των πεζών, αλλά και στην αισθητική του χώρου, καθώς και στις συνθήκες υγιεινής».

Κάτοικοι και επαγγελματίες της Κασσάνδρου και Ολυμπιάδος έθεσαν στα στελέχη της παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί» «τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και την πλήρη αδιαφορία της δημοτικής αρχής και της κυβέρνησης για την περιοχή τους. Στην περιοχή δεν υπάρχει κανένας δημοτικός βρεφονηπιακός σταθμός, ενώ παραμένουν αναξιοποίητοι και σε εκκρεμότητα ο χώρος της παλιάς Λαχαναγοράς και το οικόπεδο με το κτήριο, στο οποίο στεγάζονταν παλιότερα το 52ο δημοτικό σχολείο, το οποίο έχει καταργηθεί».

Σε εμπορικά καταστήματα και καφέ της περιοχής, η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης συνομίλησε με τους επαγγελματίες οι οποίοι, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση της παράταξης, της μετέφεραν το κλίμα ανασφάλειας και απόγνωσης το οποίο βιώνουν, εξαιτίας της έκρηξης της ακρίβειας που πλήττει νοικοκυριά και επιχειρήσεις με αποτέλεσμα να απειλούνται με λουκέτα.

Κατά την επίσκεψη της στο σχολικό συγκρότημα που στεγάζονται το 23ο Λύκειο και το 26ο και 32ο Γυμνάσιο, ενημερώθηκε για τα προβλήματα των σχολικών μονάδων και κυρίως για την έλλειψη φύλαξης, «η οποία δημιουργεί πολλά προβλήματα».

Στον χώρο που στεγάζεται ο φιλόξενος Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος, τα στελέχη της δημοτικής παράταξης είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις πολλές και σημαντικές δράσεις του Συλλόγου, καθώς και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Στο ΚΑΠΗ της περιοχής η Κ. Νοτοπούλου συζήτησε με εργαζόμενους και μέλη των ΚΑΠΗ για τις ανάγκες, τις επιθυμίες τους αλλά και τις δυσκολίες που έφερε η πανδημία στην καθημερινότητά τους.

Η Κατερίνα Νοτοπούλου τόνισε ότι «η διοίκηση Ζέρβα έχει εγκαταλείψει την 3η δημοτική κοινότητα και τους Θεσσαλονικείς» και δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει από τη θέση της στο Δημοτικό Συμβούλιο να υπερασπίζεται την ανάγκη για στήριξη στις γειτονιές που αποτελούν την «καρδιά» της πόλης.