Skip to main content

Θεσσαλονίκη Μαζί: Είμαστε αντίθετοι σε parking στην πλατεία Ελευθερίας

Η παράταξη κατηγορεί τη διοίκηση Ζέρβα ότι επιχειρεί να φέρει έναν απαρχαιωμένο σχεδιασμό για τη Θεσσαλονίκη σε αντίθεση με άλλες πόλεις της Ευρώπης.

Ως ένα έργο που προστίθεται στη λίστα των ακυρώσεων από την πλευρά της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης χαρακτηρίζει η παράταξη Θεσσαλονίκη Μαζί τη διάλυση της σύμβασης του έργου «ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ».

«Παρά το γεγονός λοιπόν ότι οι ευρωπαϊκές πόλεις υιοθετούν το μοντέλο της βιώσιμης κινητικότητας - που επιφέρει αλλαγές στον τρόπο ζωής και στην κουλτούρα των μετακινήσεων των πολιτών, προκειμένου να κερδίσουν την ανθεκτικότητα και τη βιωσιμότητα των πόλεών τους - η Δημοτική Αρχή της Θεσσαλονίκης μας επιφυλάσσει έναν σχεδιασμό ξεπερασμένο εδώ και καιρό από τις ανάγκες  και τις προκλήσεις του 21ου αιώνα για τη λειτουργία των πόλεων και τη ζωή των κατοίκων τους», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της παράταξης για το ζήτημα.

Μάλιστα επισημαίνεται πως ο δήμαρχος «έσπευσε να δηλώσει την πρόθεση του να μετατρέψει την πλατεία Ελευθερίας σε χώρο στάθμευσης, φέρνοντας το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο προσχηματικά, όχι για να τηρηθούν οι όροι του αρχικού σχεδιασμού, αλλά αντίθετα για να μην τηρηθούν επίσης και από την πλευρά της Διοίκησης. Καταψηφίσαμε την πρόταση της Διοίκησης και επιμένουμε να επιστρέψουμε στον αρχικό συμφωνημένο σχεδιασμό».

«Είμαστε αντίθετοι στην κατασκευή Υπόγειου Σταθμού Αυτοκινήτων στην Πλατεία Ελευθερίας και προτείνουμε την εκτέλεση του έργου βάσει της εγκεκριμένης μελέτης. Τα σχέδια του δημάρχου για ΣΔΙΤ και νέες μελέτες, παραπέμπουν στην επόμενη τετραετία (δεδομένων και των νέων οικονομικών συνθηκών) και απλά επαναφέρουν την προηγούμενη κατάσταση στο χώρο αυτό, με τη λειτουργία του υπαίθριου παρκινγκ», λέει η παράταξη Θεσσαλονίκη Μαζί.