Skip to main content

«Θεσσαλονίκη Μαζί»: Είμαστε απέναντι σε αυταρχικές συμπεριφορές

Στεκόμαστε απέναντι σε αυταρχικές λογικές και συμπεριφορές και αγωνιζόμαστε για μια ανοιχτή, δημοκρατική, προοδευτική Θεσσαλονικη, λέει η παράταξη.

Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία εξαπολύει η δημοτική παράταξη «Θεσσαλονίκη Μαζί», σχετικά με τις επτά προσαγωγές ατόμων κατά τη διαμαρτυρία υπέρ των καταλήψεων, κατηγορώντας το κυβερνών κόμμα ότι επιδεικνύει «υπερβάλλοντα ζήλο» για να εφαρμόσει το δόγμα «Νόμος και Τάξη».

Σύμφωνα με τη δημοτική παράταξη, οι απειλές για εκκενώσεις καταλήψεων απο τα ΜΑΤ είναι πλήγμα στη Δημοκρατία.

«Στεκόμαστε απέναντι σε αυταρχικές λογικές και συμπεριφορές και αγωνιζόμαστε για μια ανοιχτή, δημοκρατική, προοδευτική Θεσσαλονικη», καταλήγει η ανακοίνωση.

Αναλυτικά:

«Υπερβάλλοντα ζήλο» επιδεικνύουν οι άριστοι της ΝΔ που στην προσπάθειά τους να εφαρμόσουν με κάθε τρόπο το «Νόμος και Τάξη» έφτασαν να προσαγάγουν χθες κατά την διάρκεια μιας γιορτής για την Θεσσαλονίκη, 7 ανθρώπους επειδή διέπραξαν "έγκλημα" και εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους σε καταλήψεις αφήνοντας ελεύθερα στον ουρανό της Θεσσαλονίκης χρωματιστά μπαλόνια από τα οποία κρεμόταν ένα πανό που έγραφε «Αλληλεγγύη στις καταλήψεις».

Έτσι αντιμετωπίζει η κυβέρνηση της ΝΔ την ελεύθερη και ειρηνική έκφραση των πολιτών. Με προσαγωγές.

Και αυτό το βαφτίζει κανονικότητα.

Οι απειλές για εκκενώσεις καταλήψεων απο τα ΜΑΤ είναι πλήγμα στη Δημοκρατία.

Εμείς στεκόμαστε απέναντι σε αυταρχικές λογικές και συμπεριφορές και αγωνιζόμαστε για μια ανοιχτή, δημοκρατική, προοδευτική Θεσσαλονικη.