Skip to main content

Θεσσαλονίκη Μαζί: Να καταδικάσει ο δήμος την αστυνομική παρουσία

Η παράταξη με επικεφαλής την Κατερίνα Νοτοπούλου ζητεί από τον δήμο να καταδικάσει την αστυνομική παρουσία κατά τη χθεσινή συνεδρίαση για τον ΟΑΣΘ.

Αιχμηρή ανακοίνωση για τη χθεσινή ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης για τον ΟΑΣΘ εξέδωσε η παράταξη «Θεσσαλονίκη Μαζί», κάνοντας λόγο για αδυναμία διαφύλαξης της ομαλής λειτουργίας και του κύρους της συνεδρίασης και της κατοχύρωσης της ελεύθερης τοποθέτησης των δημοτικών συμβούλων.

Η παράταξη κατηγορεί τους μικρομετόχους που παρέστησαν στη συνεδρίαση λέγοντας πως προπηλάκισαν τον πρόεδρο της προηγούμενης διοίκησης του ΟΑΣΘ, Στέλιο Παππά, καθώς και την επικεφαλής της παράταξης, Κατερίνα Νοτοπούλου, «υβρίζοντας και ασχημονώντας».

Παράλληλα, ασκεί σκληρή κριτική για την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στο δημοτικό συμβούλιο καθώς και τους «ελέγχους σε όσους επιθυμούσαν να εισέλθουν στο χώρο», ζητώντας από τη διοίκηση του δήμου να απαντήσει «ποιος κάλεσε την αστυνομία και γιατί δεν διασφάλισε -ως όφειλε- την απρόσκοπτη πρόσβαση των πολιτών στον χώρο του δημαρχείου» και να καταδικάσει το γεγονός.

«Η ανοχή τέτοιων συμπεριφορών είναι απαράδεκτη για την Δημοκρατία και τραυματίζει την ανοιχτή και ελεύθερη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου» καταλήγει η ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της παράταξης:

Στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης με θέμα τον ΟΑΣΘ, ένα σοβαρό ζήτημα  που δεν αφορά μόνο τους εμπλεκόμενους, αλλά κυρίως την πόλη και τους ανθρώπους της, το προεδρείο και η διοίκηση του δήμου, για δεύτερη φορά, όπως και στην Ειδική Συνεδρίαση για το Μετρό, δεν διαφύλαξε τόσο την ομαλή λειτουργία και το κύρος του, όσο και την κατοχύρωση της ελεύθερης τοποθέτησης των Δημοτικών Συμβούλων επί του θέματος.

Από νωρίς, συγκεκριμένες ομάδες με συμφέροντα που σχετίζονται άμεσα με τον ΟΑΣΘ βρισκόταν εντός της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου και καθ'όλη τη διάρκεια της διαδικασίας λειτούργησαν ως «κλακαδόροι» της νέας διοίκησης του Οργανισμού.

Αψηφώντας προκλητικά τους πολίτες της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι υφίστανται την καθημερινή ταλαιπωρία με τις αστικές συγκοινωνίες της πόλης και προσήλθαν ώστε να διαμαρτυρηθούν μέσω της δημοκρατικής διαδικασίας, εμπόδισαν την έκφραση της  διαφορετικής άποψης, καθώς  και την όποια κριτική στα πεπραγμένα του ΟΑΣΘ, με τον πλέον απρεπή τρόπο. Προπηλάκισαν τον πρόεδρο της προηγούμενης  Διοίκησης, καθώς και την επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Θεσσαλονίκη ΜΑΖΙ» υβρίζοντας και ασχημονώντας.

Η δε αστυνομική παρουσία έξω από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ουδόλως υπήρξε διακριτική. Ένστολοι ασκούσαν ελέγχους σε όσους επιθυμούσαν να εισέλθουν στο χώρο για να παρακολουθήσουν την διαδικασία .Τέτοιου είδους πρακτικές δεν τιμούν  τον θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου και το ρόλο του Προεδρείου ως θεματοφύλακά του.

Η Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, ο Δήμαρχος, ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας προσωπικά οφείλουν άμεσα να μας απαντήσουν  ποιος κάλεσε την αστυνομία και γιατί δεν διασφάλισε -ως όφειλε- την απρόσκοπτη πρόσβαση των πολιτών στον χώρο του Δημαρχείου, στο «Σπίτι» των δημοτών της πόλης.

Τους καλούμε, εφ'όσον δεν έχουν δώσει σχετικές εντολές να καταδικάσουν τα περιστατικά που αποδεικνύονται από την καταγραφή των γεγονότων,  παρά την προσπάθεια για την αποσιώπησή τους.

Η ανοχή τέτοιων συμπεριφορών είναι απαράδεκτη για την Δημοκρατία και τραυματίζει την ανοιχτή και ελεύθερη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου.