Skip to main content

Θεσσαλονίκη Μαζί: Θλίψη για τον θάνατο του Τάσου Γλαντζή

Υπήρξε υπέρμαχος της ομαδικής δράσης, της ανάδειξης των ανθρώπινων αξιών, της κατανόησης του «άλλου», αναφέρει η δημοτική παράταξη σε ανακοίνωσή της.

Τα συλλυπητήρια της και τη θλίψη για τον θάνατο του παιδαγωγού και ενεργού πολίτη της Θεσσαλονίκης, Τάσου Γλαντζή, εκφράζει με ανακοίνωσή της η παράταξη του κεντρικού δήμου «Θεσσαλονίκη Μαζί».

«Πληροφορηθήκαμε με θλίψη τον θάνατο του Τάσου Γλαντζή.

Αδύναμη λέξη για να περιγράψει κάποιος το τέλος της πολυετούς μάχης με τον καρκίνο, την οποία ο Τάσος έδωσε με τιτάνια δύναμη καθώς επέλεξε εξαρχής αυτό που έκανε σε όλη τη ζωή του.

Να παλέψει» αναφέρεται στην ανακοίνωση και προστίθεται:

«Ο Τάσος Γλαντζής ήταν ένας εμπνευσμένος εκπαιδευτικός που αγάπησε τα παιδιά και έθεσε στόχο της ζωής του να τα ενδυναμώσει ώστε να «ανακαλύψουν τη μοναδικότητά τους, τις ικανότητες και τις κλίσεις τους, τις δυνατότητες έκφρασης και επικοινωνίας, τη χαρά της δημιουργικότητας».

»Υπήρξε υπέρμαχος της ομαδικής δράσης, της ανάδειξης των ανθρώπινων αξιών, της κατανόησης του «άλλου». Ήταν μέλος συλλογικοτήτων αλληλεγγύης και αντιλαμβανόταν την ύπαρξη με ορίζουσες τη δικαιοσύνη, τις αρχές της κοινωνίας, την ισότητα, την πολιτισμική προσέγγιση της καθημερινότητας.

»Το 1999 ίδρυσε το μεγάλο παιδικό φεστιβάλ "Παραθινούπολη" στην Καλαμαριά - το οποίο συνεχίζει μέχρι και σήμερα - πρώτα διευθυντής της ΣΒΟΥΡΑ, έπειτα ιδρυτής του ΚΟΠΕΡΤΙ, πέρασε από το Πειραματικό, το ΑΠΘ, τα εκπαιδευτήρια ΚΟΡΑΗΣ, το ΥUPPI, ενώ την δεκαετία του '90 εξέδιδε στη Θεσσαλονίκη το "Πιτσιλιά στο Χακί", για τα δικαιώματα των φαντάρων.

»Ο Τάσος τελικά το νίκησε το κακό. Γιατί δεν το αποδέχτηκε.

»Δεν κρύφτηκε, δεν αφέθηκε στην αυτολύπηση.

»Αντίθετα, σφίγγοντας τα δόντια παρέμεινε σε όλη τη διάρκεια αυτού του προσωπικού αγώνα μάχιμος, πιστός στις ιδέες που τον ενέπνεαν με όρους αντίστασης και συνειδητής πολιτικής στάσης.

»"Η τελευταία επιθυμία του ίδιου είναι αντί για λουλούδια, ανθοδέσμες και στεφάνια, η οικονομική ενίσχυση σε συλλογικότητες αλληλεγγύης που σχετίζονται με όσα ο Τάσος πάλεψε στη ζωή του".

Καλό ταξίδι...» καταλήγει η παράταξη.